Lillasyster 3 veckor
söndag 15 april 2012 @ 09:03 | Tuva

För varje dag så lär man känna lillasyster mer och mer. Hon är en liten tjej som vill ha närhet. Mycket mer än vad Saga ville ha när hon var lika liten. Lillasyster vill somna i famnen. 4 av 5 gånger  när man lägger ner hon i sängen eller vagnen efter att hon somnat så vaknar hon bara en kort stund efter. Har introducerat bärsjalen häromdagen och den gillar hon. Den gillar även jag, är skön att bära i, och så har man händerna fria vilket kan behövas med en storasyster som är i farten mest hela tiden. :-) Numera vill även lillasyster att man står upp eller går omkring när hon ska somna, att sitta i soffan – nej det fungerar inte längre.

Man kan nog säga att det börjat komma små medvetna leenden nu också. Ibland skiner hon upp en liten stund när man kommer och pratar med henne. Något annat hon ler mot är sin tummen-mobil som hänger ovanför spjälsängen. När man vrider igen speldosan spärrar hon upp ögonen och man ser riktigt hur hon koncentrerar sig.

Vi helammar sen den dagen hon blev 1 vecka gammal. Vi hade bara varit hemma i 2 dagar och jag blev faktiskt förvånad att vi kunde plocka bort tillmatningen så snabbt eftersom vi inte kunde komma igång med amningen så snabbt då vi låg inlagd på barn 4. Vi ammar i regel var 3:e timme, någongång kan det dröja upp till 4-5 timmar och ibland går det bara ‘korta’ 2 timmar emellan. Under natten sover hon faktiskt längre pass, och då ammar hon oftast bara på ett bröst innan hon somnar om.  Inatt till exempel så ammade vi vid 22-23 någongång, sen vid 2 tog jag över hon till vår säng där hon somnade efter att ammat på ena bröstet. Vi klev sedan upp vid 7, halv 8 och bytte blöja före vi ammade igen. Nu sover hon gott igen.

En kommentar
  1. 2380
    Malin | måndag 16 april 2012 @ 23:22

    Det där om sömnen och närheten stämmer tull punkt och pricka på Ellie också.


Skriv en kommentar