Umeå i mitt hjärta
torsdag 31 mars 2011 @ 10:02 | Vardagligt

I eftermiddag bär det av hemåt, härligt! Jag och Saga kom just ’hem’ efter att tagit långpromenaden ut till LKAB för att hämta bilen. På så vis kan vi packa färdigt den och stå redo när Nicklas slutar jobbet vid halv 5-5, och då är det bara att brassa iväg. Tar ju ändå cirkus 7 timmar att köra mellan Kiruna och Umeå så vi är hemma först efter 12. Är dock härligt att det är ljust ute så pass länge nu, vi klarar nog den ’värsta’ biten innan mörkret faller. 🙂

Dagens fynd
tisdag 29 mars 2011 @ 13:15 | Shopping


Promenerade förbi Lindex idag då jag väntat på dom kortärmade puffärms bodiesarna. Blev en vit i storlek 80 och 86, och en rosa i storlek 86. Sen hittade jag dessa söta skinntofflor. Endast 79,50:-, som hittat! Har tidigare tittat på Bobux men att betala fyra hundra spänn för ett par tofflor är lite i överkant. Hade tänkt titta in på Åhlens och se deras utbud, men nu när jag plockade med mig hem dessa från Lindex behövs det ju inte. Blev storlek 19/20, och dom borde ju passa på lilla damen. Får pröva dom så fort hon behagar att vakna. 🙂

Skyddad: Dagens Saga
tisdag 29 mars 2011 @ 08:45 | Bakom lås, Dagens Saga

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Tid, kurser och betyg
tisdag 29 mars 2011 @ 08:30 | Skola/Jobb

Allvarligt, hur kan det redan vara 4 år sedan jag tog studenten? Vars tog dom åren vägen? Och än har jag inte börjat plugga vidare. Känns nästan hopplöst. Fast i och för sig har jag hunnit med annat som jag inte ångrar. 🙂 Men längtan efter att plugga finns där. Mina drömmar är ju att komma in på läkarutbildningen, men jag har några kurser som jag saknar MVG i.

Engelska B 100 p – har funderingar på att göra bort den före sommaren, eller om jag bokar provdatum så snart höstterminen är igång.

Projektarbete 100 p – känns måttligt kul att göra ett helt nytt projektarbete, men samtidigt borde det inte vara allt för svårt? Men vad skulle jag kunna göra för projekt?

Bild 50 p – gjorde en prövning för något år sedan i Gällivare, men lyckades bara få VG. Kommer ihåg att jag sa åt läraren ’Det är ju svårt, jag är inte duktig på att måla’, varpå hon svarar med tycka-synd-röst ’Nä du är ju inte det’. Tack liksom.

Foto (lokal kurs) 100 p – Har jag också gjort en prövning på där betyget skulle sättas för 2 år sedan. Kontaktade läraren just före sommaren, fick inte tag i han, och han ringer upp mitt under sommaren när vi just flyttat ner till Umeå. Då sa jag att jag skulle höra av mig när jag kom upp till Gällivare igen under hösten, men sen dess är han okontaktbar. Irriterande.

Trafikkunskap (lokal kurs) 100 p – Har försökt få göra prövning i den i flera år, och det har varit omöjligt att få tag i handledare vilket jag tycker är konstigt. Nu senast förra veckan ringde jag och kollade om det var möjligt att få tag i handledare denna termin, jaha då har dom lagt ner kursen vilket betyder att jag aldrig kommer kunna förbättra betyget.

Sen var jag ju så duktig så jag missade anmälningsdatumet till högskoleprovet nu denna vårtermin, jag som hade tänkt göra det. Får väl göra det till hösten då. Då är det tydligen det nya högskoleprovet som tas i bruk. Hoppas det provet är bättre för mig, dom har nämligen ökat på matematiska uppgifterna och minskat på läs/språk/skriv. Jag är ju en mattehjärna mer än något annat. 🙂

Studentbalen 2007.

De första stegen
måndag 28 mars 2011 @ 17:18 | Saga

Idag visade Saga att hon minsann kunde ta 4 små steg själv. Vi har ju vetat att hon kan om hon vill, det handlar bara om modet. Nu var hon helt inne i något på tvn så hon tänkte inte direkt på vad hon gjorde. En liten stund efter första stegen gjorde hon om det, dock bara två steg. Bara hon kommer till insikt att hon faktiskt kan så lär hon snart börja knata på som aldrig förr.

Sockersöta Kavat no 1.
Tror nästan dessa måste bli Sagas första riktiga skor.

Skyddad: Sovande skönhet
måndag 28 mars 2011 @ 12:06 | Bakom lås

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Att blicka tillbaka och fram i tiden
måndag 28 mars 2011 @ 11:57 | Vardagligt

Är bara så trött och uttråkad. Därav inga inlägg här. Jag vill ha ut bebisen nu så allt det här kan vända. Få se bara hur länge vi får vänta efter förlossningsdagen. Om inte annat så hoppas jag humöret vänder så vi orkar vänta lite till. Kan ju som sagt bli några veckor till…man vet ju aldrig. Är väl det som också är jobbigt, ovissheten.

Så skrev jag exakt för 1 år sedan. Kommer ihåg hur deprimerad jag kände mig dom sista veckorna. Solen sken utomhus och våren var i full gång, men inomhus satt jag (eller vi). Väntade och väntade. Fötterna var så svullna av allt vatten så mina rejäla vinterkängor i storlek 40 ej längre passade. Det enda jag fick på mig var ett par billiga fula uggs jag hittat på Skopunkten, och dom var inte så perfekta ute i vårslasket. Vinterjackan var den enda jacka som passade, och en tjock dunjacka i vårvärmen var ingen höjdare. Nej, jag var så gott som dömd till att sitta inomhus i väntan på vår lilla tjej… Vilken enorm tur att hon kom före utsatt datum, vet inte om jag hade varit människa efter den 13 april (det beräknade datumet).

Tindris och jag, slutet på april 2008. I samma tid började jag träffa Nicklas. Vikt 67 kg. Dit är jag på väg igen, men först dom sista 5 kilona till startvikten före graviditeten, 75 kg.

Önskelista
söndag 27 mars 2011 @ 14:32 | Saga

Mindre än två veckor kvar till vår lilla ungskrutta fyller 1 år. På förfrågan flyttar jag fram önskelistan lite….blir dock en bildlös denna gång, den gamla hittar ni här.

– Kläder storlek 86
– Böcker (hellre sagoböcker istället för ’babyböcker’)
– Musikinstrument
– Bollar
– Stapelbägare
– Docka med mjuk kropp
– Duplo
– Brio tågbana
– Bultbräda
– Pop-up leksak
– Fordon t.ex. traktor, tåg, bil
– Brio klossar
– Cykelsits (farmor skulle ge pengar så vi kan köpa en åt Saga)
– Barbapapa gungfigur (barbamormor ska köpa en 😉 )

Nu vill jag sy!
söndag 27 mars 2011 @ 14:26 | Sy/Sytt

Till veckan blir det nog att beställa symaskin. Lutar mot en Husqkvarna. Är ju som sagt nybörjare, men vill ändå ha en maskin som duger ett tag, så känns som ett svårt val när det gäller maskin. Hade tänkt börja sy lite barnkläder, något jag funderat på ett bra tag. Känns kul att jag äntligen tänker göra slag i saken. 🙂 Har suttit och ritat lite mönster under helgen, och tittat ut massa fina tyger som jag ska klicka hem till veckan. SKOJ! 🙂

Är redan lite sugen på en overlock, blir ju så fina sömmar, men man kan väl inte få allt på en gång. Är väl en bra början att börja öva och sy på en vanlig maskin ett tag innan det blir något annat.

Skyddad: Dagens Saga
söndag 27 mars 2011 @ 08:52 | Dagens Saga

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan: