4:e advent
söndag 18 december 2011 @ 21:39 | Vardagligt

Ska tända det fjärde ljuset nu ikväll, vi hoppade över det imorse då endast jag och Saga var uppe till frukosten. :-) Har annars varit en mysig fjärde advent. För det första snöar det igen, äntligen efter en veckas regnande. Så nu hoppas jag snön fylls på ytterligare så vi verkligen får en riktigt vit jul.

Har hunnit baka tekakor, eller det skulle bli tekakor men något hände med jäsningen. Det blev med andra ord tunnbröd. Lika goda för det. Vi var även iväg och gratulerade Nicklas kusiner som fyllde år i oktober (ja, ja vi är liiiite sena), och nu på eftermiddagen/kvällskvisten har jag rullat köttbullar.

Saga somnade gott efter ett kvällsbad, och det tog faktiskt inte allt för länge att söva henne (vid 20-tiden). Tror att vi kanske måste dra ner lite på sovtiden dagtid…får experimentera lite under hennes julledighet. Idag klev vi visserligen upp först 9, och då fick hon vila en halvtimme mellan 13.45 och 14.15. I vanliga fall vilar hon vid 11-12 tiden. På dagis har de bestämd sovtid mellan 11 och 12.30, så vi försöker hålla ungefär samma hemma. Men som sagt, ibland kan nog den där 1,5 timmen bli för mycket. Kanske 45 minuter skulle räcka…Fast det är ju också så olika från dag till dag, beror ju lite på hur långa dagisdagar hon har. Hursomhelst, får testa oss fram på den fronten. Nätterna sover hon ju annars gärna 12 timmar och det får hon gärna fortsätta med. :-)

Skriv en kommentar