Vill vinna en personlig almanacka
måndag 28 november 2011 @ 20:38 | Vardagligt

….vore ju toppen att kunna planera in dagistider, skolgrejer och annat smått och gått.

“Jag är med och tävlar om en Personlig Almanacka inne hos MammaEvelina

4 kommentarer
 1. 2344
  Sandra | tisdag 29 november 2011 @ 22:00

  Aha, jamen då förstår jag :)

  Det går bra med plugget. Man kan alltid vara liite bättre men jag är jättenöjd, Fick tillbaks den senaste tentan idag och det var en tenta jag var riktigt nervös inför, hade inte alla lagt upp planeringen särskilt bra inför den. Det var två delar och jag fick G på en och VG på den andra, oförjänt enligt mig själv! Hoppades på två G med tanke på hur osäker jag var. Men sen har jag rätt höga krav på mig också. Som min sambo sa “kändes det ok så gick det bra” efter jag skrivit tentan ;)

  Ja att läsa anatomi och fysiologi på engelska är ganska trögt, som sirap ibland. Men det funkar ändå. Fast åh så skönt när man byter bok och läser svenska! Just att det är fakta + engelska gör det segt, man måste dels tänka språk och dels tänka fakta. Är det på svenska tänker man ju inte på språket.

  Har ni börjat med puls- och blodtrycksträning? Vi testade på människostora dockor i förra veckan, superkul!


 2. 2345
  Veronica, mamma till NIm | onsdag 30 november 2011 @ 21:59

  Nuuuuu hänger jag med :D


 3. 2346
  Sandra | onsdag 30 november 2011 @ 22:52

  Så ni har tagit sådana prov på dockor/varandra?

  Vår kurs är på 30 Hp men innehåller 7 delteman. Det första handlade om sjuksköterskans historia, sedan var det VFU-delen, del 3 handlade om reproduktionsorganen, del 4 om endokrina systemet, nervsystemet och cellen, del 5 om hälsobegreppet och nu är vi inne i del 6 som handlar om cirkulationssystemet, musklerna och vila/sömn – tenta nästa torsdag.
  Egentligen är jag rätt missnöjd med upplägget eftersom ämnena känns rätt “hoppiga”. Hade varit underbart om de lagt upp anatomin efter kapitelindelningen i boken. Nu läser jag tex om muskler i kap. 7 och då förväntar ju boken att jag ska kunna allt i kapitel 5 (om skelettet) vilket vi inte gått igenom! Riktigt korkat tyvärr.

  Åh, hade gärna läst i Umeå om jag haft möjlighet, känns som att det kanske är bättre där? Har ju pluggat där i några år och trivdes :) Mycket större än här och mer seriös känsla, eller så.


 4. 2347
  Sandra | onsdag 30 november 2011 @ 22:53

  Så er anatomikurs är en enda kurs? Då ingår all anatomi?


Skriv en kommentar