Tomgång i huvudet
söndag 27 april 2014 @ 18:11 | Vardagligt

Efter gårdagens överrasknings 40 årsfest för Nicklas kusins man är vi något trötta och slöa idag. Var en kalasrolig lördag i sällskap med Anderssonsläkten. Temat för festen var ’Second hand’ så här under veckan har det varit ett par besök på Myrorna samt Röda korset för att försöka hitta igen en outfit. Inte det allra lättaste om jag säger så. Nicklas hade turen att få en hel outfit, från topp till tå av sin pappa som hade shoppat lös flera kavajer, byxor, skor, slipsar och övriga accessoarer i en butik i Pajala. Endast 82:-, inte helt tokigt. I samband med denna fest har vi även haft helgbesök här hos oss. I fredagskväll kom Nicklas pappa, mamma, syster och två systerbarn så har varit fullt hus här hemma. Barnen har haft jätteroligt med kusinerna som vi inte träffar allt för ofta.

Jag har förövrigt haft min första av fyra veckor på min VFU-placering på ett äldreboende. Kan nog säga att jag kommit in i det lite så smått, men väntar bara på att få köra på nu till veckan med i princip helt eget ansvar. Har även denna vecka ett inlämningsarbete som ska in på fredag. Jag är klar med del A men del B som ska innehålla cirka 2500 ord är inte påbörjad. Tänkte försöka aktivera huvudet ikväll när barnen gått i säng, och jag vet att jag med all säkerhet kommer sitta på Medicinska biblioteket både måndag och tisdagkväll.

Kalasfix
lördag 12 april 2014 @ 20:42 | Vardagligt

Vi verkar än så länge ha klarat oss från den hemska magsjukan…peppar, peppar. Imorgon är det söndag och äntligen kalasdags om man frågar Saga. Har ikväll börjat förberedelserna inför morgondagen och tror minsann det var en spänd liten tjej som gick i sängs här tidigare. Hon var riktigt omständig och ’skulle bara’ hela tiden. Bara dricka vatten, bara kissa, bara det och det och det. 🙂 Nåväl, nu sover hon så gott i alla fall och jag har just blivit färdig med tårtan. Vi kör pippitema på morgondagens kalas på 4 åringens begäran. 🙂

Går som på nålar
torsdag 10 april 2014 @ 08:24 | Vardagligt

Gjorde sista dagen på min VFU-placering på neurokirurgen igår. Nu kan jag andas ut dessa återstående dagar av denna vecka innan det blir skola under nästa vecka. Fast andas ut och andas ut. Har satt mig idag med VFU-arbetet som ska skrivas. En omvårdnadsplan samt epikris med tillhörande analysdel. Och så är det förstås svårt att andas ut riktigt när det går magsjuka här hemma. Nicklas insjuknade natten till igår och än har vi övriga klarat oss. *Peppar peppar*. När jag kom hem igår eftermiddag påbörjade jag en storstädning och sanerade lite extra noga på toaletterna. Jag hoppas verkligen vi klarar oss! Saga har ju bjudit till kalas för sina kompisar på söndag så vore väldigt trist om vi måste ställa in. Kommer ju en påsk härnäst så när ett eventuellt nytt kalas kan planeras in är osäkert, så hoppas verkligen för lillgummans skull att sjukdomen är utkastad härifrån nu!

4 år av kärlek
måndag 7 april 2014 @ 22:53 | Saga

Tänka sig att det idag är fyra år sedan vi låg på förlossningen. Spända av förväntan över den stundande ankomsten av vår efterlängtade lilla bebis. Eller det var bara jag som fick ligga över på förlossningen, inlagd samma dag på grund av havandeskapsförgiftning. Eftersom min kropp hade börjat förbereda sig för förlossning själv så beslutade läkarna/barnmorskorna att avvakta över natten och se hur långt jag kom av mig själv. Nicklas var hemma, säkert något nervös. Nervös över att inte vara med mig och nervös över vad som var på gång. Han hade fullt upp med att fixa och dona, bland annat hade han sent på kvällen borrat upp en krok ovanför skötbordet så den fina blommobilen kom upp. 🙂 Men vi visste nog båda två att dagen därpå skulle vi med största sannolikhet få bli föräldrar. Och så blev det också. Vår älskade lilla Saga föddes torsdagen den 8 april 2010 klockan 16.00, Det finaste vi sett.