En titt in i vårt kök
måndag 28 oktober 2013 @ 14:36 | Hemma hos oss

Status: inlämnad
söndag 27 oktober 2013 @ 22:32 | Vardagligt

Såja, då andas jag ut. Har just skickat in mitt VFU-arbete. Blev klar i fredags men har låtit arbetet ligga så jag bara kunde gå igenom det lite snabbt så här någon dag senare. 🙂 Helgen har spenderats i renoveringens tecken. Har varit gräsligt fula gula tapeter i vårt kök sen vi flyttade in. Är ett under att jag orkade stå ut två år med dom. Nu har vi en svart/vit blomsteräng. Mycket fräschare, mycket finare. 🙂 Kanske lyckas fånga någon bild imorgon medan vi har dagsljus ute.

Dags för lite kvällsfika i magen, insmörjelse med Voltaren (sådan hiskelig värk i underarmarna sen slipandet i fredags…) och sen krypa ner under täcket. Är rätt trött då jag inatt inte gick och la mig förrän strax före 3, och när klockan slog 3 förflyttade vi ju oss en timme bak. Låg vaken ännu en timme till och vid 3 (igen) kunde jag äntligen somna. Men såklart hann värktabletter och gel sluta verka så sov ganska taskigt fram tills Tuva väckte oss vid halv 9.

1231 ord
torsdag 24 oktober 2013 @ 10:37 | Skola/Jobb

Sitter och sliter med denna tråkiga VFU-uppsats. Blä och kräk. Har skrivit 1231 ord hittills av max 2000 ord. Sitter just nu och arbetar på etikdelen. Har en plan på den så efter lunch färdigställer jag den delen hoppas jag. Dock måste jag få in referenser till en vetenskaplig artikel…något som kom till vår kännedom igår. Var lite luddig beskrivning för arbetet men lärarna bekräftade vår misstanke under gårdagens skolbesök. Och så jag hatar att hitta artiklar som passar in på ämnet man skriver om. Få se hur resultatet blir. Imorgon hoppas jag ju i alla fall vara färdig med hela arbetet, kanske redan skicka in det då (deadline måndag kl.09.00), och så hoppas jag kunna hämta hem barnen redan 13.30 istället för 15.30 som står skrivet på dagisschemat.

Mormor-morfar-farfarvecka
söndag 20 oktober 2013 @ 19:45 | Vardagligt

Varit en intensiv vecka med besök av mormor, morfar och farfar. Alla har avlöst varandra. Vi hämtade mormor på tåget i söndags, som sedan åkte hem på onsdag. Morfar kom under torsdagen och sov över en natt. Och farfar kom i lördags och hoppar på tåget norrut tidigt imorgon bitti. Ungarna är ännu vakna och alldeles uppspelta! Dom som vanligtvis lägger sig 20.00. Men idag har dom i och för sig båda två sovit i bilen, och dessutom var vilan något senare än vanligt för Tuva så inte underligt dom inte är så trötta kanske. 🙂 Den korta Gällivareturen som var planerad till 1-2-3 november blir inte av, så nu siktar vi nog på en tågtur upp den 22 november. Då är det även tomtarnas vinterspel, kan ju vara skoj för småfolket.

Näe…om man skulle samla kraft till att fånga in dom där tjejerna nu så dom lugnar ner sig lite och kanske får ro till att sova.

Saga 3,5 år
lördag 19 oktober 2013 @ 20:00 | Saga

Vår stora kloka lilla tjej. Tre och ett halvt år redan…tiden den går snabbt! Saga mäter cirka 94 cm och väger kring 17 kilo numera. En kort tjej, få se om lillasyster på 83 cm växer ikapp snart. 😉 Älskar att vara på dagis och leka med sina kompisar, är även många helger hon önskar få gå dit. Efter sommaren började bästis Vilma på samma avdelning som Saga så numera träffas dom flera gånger i veckan. Andra extra speciella kompisar är jämnåriga Mathilda på dagis och så min 5-åriga guddotter Märta. Saga är just nu inne i 3 årstrotsen, vilket har pågått ett bra tag kan jag tycka. Knäck i öronen nästan varje dag. 😉 Samtidigt är hon i en härlig ålder med massa roliga funderingar och kommentarer. Snappar upp massor av nya uttryck och häromdagen kom hon hem från dagis och berättade att ’dom hade käkat ris till lunch’. 🙂 Är även en period där hon inte tycker om pappa eller mamma om hon inte får som hon vill. Igår morse vaknade hon på glatt humör och talade genast om att ’idag gillar jag både mamma och pappa’. Sicken tur! 😉 Saga sover fortfarande 12 h per natt, och vi lägger henne vid 20-tiden. Läser en godnattsaga i hennes säng, släcker sedan lampan och sitter bredvid tills hon somnar. Allt som oftast just för tillfället kommer hon in till oss under natten. Ibland efter man läst färdigt en bok vill hon läsa åt en. Det förvånar mig ibland att hon, efter att vi läst en bok för första gången, kan återge rätt saker på alla sidor. Gillar att spela spel, läsa, leka med sina smurfar (som förövrigt blev en stor favorit i somras) och spela/se på ipaden om hon får. En annan figur utöver Smurfarna som är poppis just nu är Dora. Där snappar hon upp lite engelska ord. En morgon stod hon vid garderoben i vårt sovrum och öppnade den fram och tillbaka och sa ’Op-en’. 😉 Gillar att få fixa till sig ibland och ska då ha ’flätor’ (snoddar) i håret, ringar på fingrarna och så örhängen (den här klistervarianten). ’Nu är jag snygg mamma’. 🙂 Vill mer än gärna välja sina kläder själv och helst t-shirt. Inte så värmande med bara t-shirt så här på hösten kan denna mamma tycka och försöker kompromissa genom att få välja ett plagg åtminstone. Ja…finns så mycket härligt och skojigt som man kommer på att man kan berätta, men jag sätter nog stopp här. Vår finaste stortjej. Kärlek i massor även om vi ibland sliter vårt hår. 😉

Höstdagar
lördag 19 oktober 2013 @ 12:22 | Vardagligt

Gjorde mitt sista pass i torsdags för denna VFU-period. Skönt nu när det är över, när dagarna inte behöver vara lika intensiva och långa. Framförallt för barnen som vissa dagar fått gå 6.30 – 16.30 på dagis. Har i alla fall varit en mycket givande VFU, och jag har haft det riktigt bra på min placering på infektionsavdelningen. Nu väntar plugget igen, och så får vi se fram emot vårens VFU-placering vars det nu kan tänkas bli. 🙂

Challe-kompisen

Tuva 1,5 år
söndag 13 oktober 2013 @ 21:42 | Tuva
– Väger 12 305 gr och mäter 83 cm.
– Har storlek 86 på kläder.
– Har storlek 21-22 på skor (c:a 13 cm långa fötter)
– Använder storlek 6 på blöjor.
– Har 16 tänder
– Lägger sig vid 20.00, sover fram till c:a 08.
– Vilar 1 gång dagtid, c:a 1-2 timmar.
– Går och springer i massor.
– Gör rörelserna till ‘Imse vimse spindel’.
– Går gärna och slänger skräp i soporna, t.ex. sin blöja.
– Äter självmed hjälp av sked (mycket händer också)
– Kan dricka ur glas/mugg utan pip.
– Gillar skor, har koll på vilka skor som tillhör alla inklusive besökare.
– Är busig!
– Är go med kramar och pussar, varvat med smånyp emellanåt.
– Klättrar gärna upp på stolar (och köksbordet)
– Kan klättra upp i både sin och Sagas stol vid bordet.
– Ska göra allt som storasyster gör.
– Säger mamma, pappa & Saga.
– Säger Vilma, Märta & mommo.
– Säger Livia och Mia.
– Säger törstig och smörgås.
– Säger nalle och tutte.
– Säger hej, hejdå och tack.
– Säger voff-voff åt hundar.
– Börjat komma mer och mer ord från henne, bara de senaste dagarna bland annat Babaj (barpapapa) och tårta.
– Älskar toaletten, helst ska man upp på toastolen och ta låna mammas tandborste.
– Tycker pottan är rolig men vi har inte börjat med den regelbundet och än har inget kommit i den.
– Älskar fortfarande mat, äter i princip allt.