Julen 2012
torsdag 27 december 2012 @ 22:59 | Vardagligt

God fortsättning till er alla! Hoppas julen varit underbar. Vi har haft det riktigt mysigt. Bara varit här hemma, firat tillsammans med barnens farmor och morfar. Många fina julklappar fick vi, allihopa. Så tack så mycket till alla inblandade tomtar. 🙂

När Nicklas gick på julledigt/föräldraledigt i fredags så var det även slut med nattamningen. Och gissa, nätterna började gå mot det bättre redan första natten.  Så inget mera skrik och vakande här i huset längre (för denna gång i alla fall).

Saga lämnade ju förresten sina nappar till tomten. Vi har förberett och pratat under hösten om detta så var inga problem alls att snöra ihop tuttarna fint och överlämna dom till tomten. Hon frågade såklart efter napparna vid sänggåendet men efter att jag förklarat att vi gav ju dom till tomten så somnade hon efter lite smågnäll. När hon sedan kom över till oss på natten spanade hon upp på Tuvas hylla där hennes nappar ligger, och frågade ledset om hon fick låna Tuvas tutte. Ett nej fick hon, och det godtog hon och vände sig bara om i sängen och somnade igen. Någon fler fråga har kommit här efteråt men inte desto mer. Så att sluta med napp passade ypperligt nu även om hon gärna tjuvlånar Tuvas tutte om hon lyckas norpa en. 🙂

Återkommer med lite foton och annat här någon dag. 🙂

Jul, jul strålande jul (?)
torsdag 20 december 2012 @ 08:05 | Vardagligt

Efter ännu en vaknatt sitter man här lite smått trött. Saga är redo för dagis så vi inväntar bara klockan. Sedan ska jag och Tuva ta oss ner på stan tillsammans med Åsa. Jag ska och klippa mig, och det är verkligen på tiden. Ett halvår sedan sist. Sedan tar vi en liten stros på stan och en golunch. Behövligt med lite lyx under dagen när nätterna är som värst. Får se hur vi gör, men när Nicklas går på julledigheten så kanske vi tar itu med nätterna och avslutar amningen. Kanske det då blir lite bättre sömn för alla i familjen?!

Slutspurten inför jul
tisdag 18 december 2012 @ 21:07 | Vardagligt

Dom sista dagarna före jul. Pysslas för fullt (när man får för lilla fröken fräken förstås) med att få iväg alla julkort, slå in alla julklappar. Ännu väntar vi in några klappar som ska göras iordning innan vi är redo. Framåt helgen blir det storhandling och så ska vi sysselsätta oss med lite brödbak, köttbullerullning m.m. Härliga dagar. Julemys på högsta nivå. Saga går två dagar till på dagis innan hon får sitt jullov på två veckor. 🙂

Fina julestjärnor på vår gardinstång i tvrummet.

Tomtetjejerna
fredag 14 december 2012 @ 20:52 | Vardagligt

Dags för läggning av två små tjejer, något senare än vanligt. I alla fall för Saga. Hon lägger sig vanligtvis vid 19-tiden och sover till 7-8 tiden. Kanske lite sovmorgon väntar oss imorgon. Och så ber vi om en tjorvfri natt från lillasysters sida. 🙂

Våra fina små skatter under VK:s lucia fotografering.

Eländes separationsfas
fredag 14 december 2012 @ 09:10 | Tuva, Vardagligt

Började i lördags med dessa jobbiga fasoner. Dålig aptit, mammighet och extra gnällighet. Endast famnen duger. Leka på golvet, max någon minut. Sen nätterna. Till en början inte så ”farligt”. Vaknade med jämna mellanrum grät, var som i sömnen nästan. Men alltså dessa två senaste nätter. Gud nåde mig. Natten till igår skrek hon nästan konstant mellan halv 3 och halv 5. Jag och Tuva placerade oss i soffan framför tvn. Att sitta där och sova i min famn har dugit annars dom senaste dagarna. Men icket. Gav till och med alvedon tillslut för jag misstänkte magont. Och samma visa inatt. Mellan 3 och kvart i 7 har hon halvsovit någon minut, vaknat med gråt och skrik, halvsovit någon minut igen osv. Kvart i sju vågade jag förflytta oss från soffan till sängen igen. Och nu är jag uppe med Saga, Tuva sover än. Några små gråt har jag hört under morgonen men hon sover än i alla fall (skönt!!!).

Premiäräter själv. Grisigt värre. Tur att man är söt i alla fall.

Mörkt och kallt
tisdag 11 december 2012 @ 08:12 | Vardagligt, Vikten

Veckovägningen igår gav minus hela 2,6 kilo. Bra start! 🙂

Fy farao vad kallt det är idag. Man fryser redan när man vaknar och inte ens tagit sig upp ur sängen. Och så ser man temperaturen ute. Minus 18 idag. Brrr. Jag och Tuva ska nog bara mysa inne idag när Saga är på dagis. Passa på att sy lite grann såvida Tuva tillåter. Hon har haft 3 extra gnälliga och mammiga dagar. Och lite matvägran också. Igår åt hon i alla fall alla mål mat, dock mindre portioner och med mindre aptit. Hoppas det går åt det bättre hållet idag också.

Första målet avklarat
lördag 8 december 2012 @ 10:27 | Vikten

Har satt upp 15 olika delmål för denna viktresa. Dessa står för bland annat vart 5:e kilo, nya tiotal, vikten före graviditeterna med Saga & Tuva, två olika BMI-mål samt min målvikt. Känns som att det är bäst med små och många mål så man blir peppad för varje mål man når. 🙂 Idag nådde jag mitt första mål – nytt tiotal. Skönt. Och jag hoppas jag slipper kliva över gränsen igen. Minus 1,7 kilo sen i måndags – 1,9 kilo kvar till målet jag satt till julafton.

Mammalyx på stan
torsdag 6 december 2012 @ 14:22 | Vardagligt

Lyxade till det idag och tog på mig BH. Ja, ni läste rätt. Eftersom jag ammat har jag tyckt det varit väldigt smidigt med bara amningslinnen under amningsvänliga tunikor. De få gånger jag haft på mig BH sen Tuva föddes kan räknas på en hand. Men nu när vi bara ammar 1 gång per dygn (oftast natt/tidiga morgonmålet) behöver jag ju inte klä mig amningsvänligt längre. Skönt då det öppnar upp lite fler dörrar i garderoberna. Och så känner man sig faktiskt lite fräschare med BH på ändå. 😉 Nu är det bara att invänta vartenda kilo som ska falla av så kanske jag snart kan ha alla mina vanliga kläder som just nu bara ligger och samlar damm i garderoben.

Varit nere på stan och haft mamma/bebislunch med dom goa mammorna jag lärde känna via familjeliv då jag väntade Saga. Nu går många hemma igen med syskon så är trevligt att kunna ses igen. Idag var vi 4 mammor som sågs med 2 små systrar och 2 små bröder (alla mellan 6 veckor och 13 månader gamla). Blev som aldrig av med någon liknande föräldragrupp med Tuva. Jo, jag var på en gravidfika men sen blev det inget mer och nu är tråden dödare än dödast. Trist.

Sudda sudda bort din övervikt…
torsdag 6 december 2012 @ 09:24 | Vikten

Nu när amningen är på väg att nå sitt slut så läggs fokusen på viktresan. En resa på ganska många kilon.  Än hänger 23 graviditetskilon efter Tuva kvar plus 3 kilon från graviditeten med Saga. Och för att lägga till ännu lite mer så är det 7 sambokilon som fastnade före graviditeten med Saga. Så summa summarum, 33 kilon som ska bort. Känns tungt och det blir en lång resa för att nå målet. Hoppas på att stå på mållinjen lagom till min födelsedag i augusti.

Vägde in i måndags och jag satte målet 3 kilon fram till julafton. Är 3 veckor dit så 1 kilo/vecka låter rimligt, helst nu i början då även mycket vätska försvinner. Så fram till jul gäller INGA godsaker, INGEN läsk och hålla nere på kolhydraterna. Och promenader står på schemat. Sen julafton äter jag precis som sig bör under en julafton. Mellandagarna hoppas jag kunna hålla nere allt onödigt också, men hårdstarten börjar igen 1 januari. Nu är det bara att peppa! Less på att vara ett fläskmonster deluxe.

Lite jul hos oss
onsdag 5 december 2012 @ 15:31 | Vardagligt

Fina julstjärnan av Åsa m. familj tillsammans med vår tomte – på fönsterbrädan i köket.