When september ends
söndag 30 september 2012 @ 11:57 | Vardagligt

En riktigt regnig höstsöndag i Umeå idag. Vi myser med andra ord inne. På fredag åker vi norrut. Ska bli skoj att få träffa dom man längtat efter. Men där, där uppe, där har det hunnit snöa minsann. Snön ligger väl inte kvar, men ändå, snö. Lite fundersam på ytterklädersvalet åt Saga. Blir nog både skalkläder med fleece och förra årets höst/våroverall (såvida den passar än).

Har förresten skapat en grupp för mitt syeri. Så klicka här om ni vill gå med i gruppen eller bara kika lite. 🙂

Nytillskott i vardagsrummet
tisdag 25 september 2012 @ 20:23 | Hemma hos oss

Systugan
tisdag 25 september 2012 @ 20:19 | Sy/Sytt

Här kommer ett litet urval på det jag sytt här under hösten. Mer kommer, symaskinen går het. 😉

Elefantmössa åt Vilma, stjärnmössa åt Saga, svamp/rand mössa åt Saga, rött/svart randigt åt Melvin och en fleecefodrad svampmössa åt Saga.

Byxor storlek 74 åt Tuva.

Byxor stl 86 (92) på beställning.

Byxa storlek 56 och hjälmmössa för nyfödd – såld.

Fleecefodrade mössor stl 40 och matchande dregglisar med fleece baktill. 100:- styck för mössorna och dregglisarna 40:- styck.

Tävlar om…
måndag 24 september 2012 @ 14:17 | Vardagligt

Var med och tävla hos By Vanilla om ett presentkort till ett
värde av 500 kr hos Texstyle.se

Texstyle.se hjälper dig att hitta vackra hemtextilier och hemaccessoarer, och arbetar

endast med kända varumärken av hög kvalitét.
Älskade skruttungen 6 månader
lördag 22 september 2012 @ 09:31 | Tuva

– Väger c:a 7,6 kg och mäter c:a 69 cm.
– Har storlek 68 på kläderna.
– Använder storlek 4 på blöjorna.
– Har två tänder nere.
– Snurrar runt från rygg till mage och tillbaka.
– Ganska nyligen lärt sig att sitta utan stöd.
– Börjat bli medveten om att man försvinner när hon inte ser mig/oss längre. Separationsfas så det sjunger om det just nu.
– Ammar var 3:e timme.
– Får smakisar till lunch.
– Gillar att få pussar, helst på kinden och halsen.
– Kittlig på magen.
– Har hög och gäll röst, gillar att skrika för skojs skull.
– Blir glad av att se Saga och är oftast nöjd då storasyster är i närheten.
Enjoy the silence
tisdag 18 september 2012 @ 09:21 | Vardagligt

Tyst i huset. Bara datorn som surrar. Svärmor åkte iväg nyss, Saga är på dagis och Tuvan vilar. Tystnad är ljuvligt emellanåt. Men ibland kan den bli för mycket. I lördags kväll var jag ensam med tjejerna då Nicklas och Inko var ute och kollade hockey. Båda flickorna somnade runt 21-snåret och själv kunde jag inte alls somna förrän vid 2-tiden. Oerhört pigg var jag. Kanske för att det var så tyst och stilla hemma. Kände mig nästan ensam. Vid 2 hörde jag små tassar komma och så fick jag sällskap i sängen av Saga. Som om hon visste att jag ville ha sällskap. Funderade nästan allvarligt på att lyfta över Tuva från sin säng innan Saga kom. Men när Saga kom så gnydde även Tuva till för lite nattamning och hamnade därför också i sängen tillsammans med oss. Somnade ganska omgående sen. 🙂

Näe om man skulle ta och göra sig iordning nu. Jag och Tuva ska ta oss en busstur ut till Mio där Nicklas gör något jobb just nu, ska passa på att kika efter ett bord och taklampa till vardagsrummet under lunchen. 🙂

You make me, me
söndag 16 september 2012 @ 08:36 | Vardagligt

Sitter i frukostbordet med världens bästa Saga. Visst är hon världens jobbigaste emellanåt, men hon är fortfarande den bästa. 🙂 Andra hälften av familjen ligger ännu i sängen och gosar. Verkar bli en fin höstdag idag, längtar ut när jag ser solen och den blåa himlen. En liten promenad kanske hade varit något, och en lekstund ute. Saga hon trampar numera som bara den på sin 3 hjuling. Innan sommaren hade hon ännu för korta ben men häromveckan så visade hon att hon nådde ner och kunde trampa själv. Full fart på de små benen. 🙂 Och i eftermiddag anländer svärmor/farmor.

En annan dag vid frukostbordet

Nånting underbart
lördag 15 september 2012 @ 11:20 | Vardagligt

Lördagsmys hela dagen lång. Vi tog sovmorgon till halv 9. Vaknade av att Saga sjöng i sitt rum. Är himla härligt att vakna upp till glada barn (om än hon just haft ett stort utbrott). Solen sken så fint här på morgonkvisten men nu är det rätt molnigt. Få se om vi hinner ta oss ut innan regnet (?) kommer. Bara att vänta in Tuva som ligger så gott i vår säng och sover sin förmiddagsvila.

Symaskinen har förövrigt börjat gå en hel del på sistone. Syr byxor, mössor, dregglisar och pannband. Har blivit en singoallaklänning också, blir säkert någon till. Tänkte även ta och ge mig på att sy en body med kuvertringning, och sen ett par sparkbyxor. Och inte att glömma yogapantsen till Saga och bästis Vilma. 🙂 En hel del på gång. Kommer upp lite bilder så småningom. 🙂

Vår lilla solstråle

Ett stick i vardera ben
torsdag 13 september 2012 @ 17:03 | Vardagligt

Saga gick på dagis imorse, och jag tror minsann hon uppskattade det riktigt mycket efter en hel vecka utan en endaste lekkompis. Även mamman uppskattade några lugna timmar hemma. Eftersom gårdagens huvudvärk håller i sig än så passade jag på att vila med Tuva under förmiddagen. Sen innan dagishämtningen tog vi en promenad efter älven med stopp för uthämtning av Me & I paketet. Underbara äpplena! Blev förutom bodyn och byxan till Tuva en söt äppeltunika åt Saga. 🙂

Hade tid på BVC idag med Tuvaliten, var dags för 5,5 månaders sprutorna. Hon väger ca 7600 gr nu och mäter kring 68,5 cm. Stora tjejen! Nu håller vi tummarna för att sprutorna inte ger några biverkningar. Hon klarade sig bra utan dom vid 3 månaders vaccinationen.

Hemmadagar
tisdag 11 september 2012 @ 14:05 | Vardagligt

Sagas blåsor är i princip torkade men vi kör hemmadagar både idag och imorgon för säkerhetsskull. Alltså hemmadagar som i hemma-från-dagis. Ute har vi varit och lekt, dock inte än idag. Är blött och ruggigt ute, men vi borde väl pälsa på oss och ta oss ut en liten stund i alla fall. Har annars en liten tjej som klättrar på väggarna här hemma. Tråkigt när man inte vågar aktivera henne med kompisar också.

Vi har i alla fall varit duktiga både igår och idag. Städade vårt sovrum och Sagas rum igår, tvättade kläder i massor. Idag tog vi köket, hallen och toaletten. Härligt med rent hem.