Mysmorgon
torsdag 26 april 2012 @ 10:30 | Vardagligt

Hoppade upp ur sängen vid halv 8 imorse då lilla fröken bestämde sig för att det var matdags. Sen rullade morgonen på med väckning av storasyster och fix iordning inför dagis. När vi vinkat hejdå på dagis begav jag och Tuva oss iväg på en morgonpromenad. Blev en runda på 3 km, och 30 minuter. Alldeles lagom rutt så här första dagen med morgonpromenad före frukost. Sen passade vi på att duschbada tillsammans, Tuva i sin balja och jag bredvid med duschen. Och så blev det soffmys efter badet. Nu är lilla fröken trött så jag bara inväntar på att hon ska somna sen ska jag ta och ringa några viktiga samtal, och kanske hinna se en sista föreläsning innan jag kan börja plugga inför min tenta i farmakologi och läkemedelsräkning. 🙂

Gram och centimetrar
onsdag 25 april 2012 @ 20:18 | Saga, Tuva

Tuva hade ’besiktning’ hos läkaren på BVC idag och gick igenom utan några som helst anmärkningar. 🙂 Nu vid 1 månad väger hon 5145 gram och mäter 58,5 cm. Stora tjejen som ökat 750 gr och 4,5 cm sedan födseln. Är roligt att plocka fram Sagas bvc-kort och jämföra syskonen emellan. Är lite skillnad, Saga vägde nämligen vid 1 månads ålder 4195 gram och var 55 cm lång. Det Tuva väger och mäter vid 1 månads ålder vägde och mätte Saga vid 2 månaders ålder. 🙂

Tuva
måndag 23 april 2012 @ 15:53 | Tuva

Du kommer resa dig och gå, du kommer lära dig mitt namn
Det kommer tidvis att bli svårt, det blir kallt och åskan kommer gå
Men jag ska gnugga dig varm, jag ska viska ditt namn
du ska somna i min famn
Vi kommer älska dig då

Senaste önskningen
söndag 22 april 2012 @ 12:59 | Shopping

Växer som ogräs
torsdag 19 april 2012 @ 22:38 | Shopping, Tuva

Tråkigt nog är det bara att acceptera att lilltjoppan växer ur plagg efter plagg i storlek 56. Det är främst kläder från Lindex som har börjat flytta ut ur byrålådan. Både deras omlottbodies och pyjamaser är korta i ärmar på lillasyster. Pyjamaserna är även korta i benen. Efter att ha plockat bort alla Lindex-pyjamaser så är inte pyjamasgarderoben så stor, och jag tror nog vi ska ta och bege oss ut på pyjamasjakt imorgon. Har spanat på en söt smultronpyjamas på H&M, jag hoppas den sista 62:an finns kvar åt oss. 🙂

De finaste
tisdag 17 april 2012 @ 13:05 | Vardagligt

En lördagsmorgon vid frukostbordet hemma hos oss. Två fina flickor vid/på bordet. 🙂

Saga 2 år
söndag 15 april 2012 @ 21:36 | Saga
Väger 14,3 kg och mäter c:a 83 cm.
Har storlek 86/92 på kläderna.
Använder storlek 6 på blöjor.
Kissar på pottan vid blöjbyten, och vill gärna då och då ha trosor istället för blöja. Då ställer vi ut pottan i tvrummet och så går hon faktiskt när hon behöver. Händer såklart olyckor också…
Har 16 tänder; 8 uppe och 8 nere.
Lägger sig oftast vid 19.00-20.00, sover fram till c:a 07. Vi nattar henne i vår säng eller på en madrass i datarummet och sen flyttar vi henne till eget rum där hon sover hela natten.
’Saga själv’ är nytt uttryck här hemma. Saga-kan-själv och man får ogärna hjälpa henne. Gäller allt från påklädning till att smöra smörgåsar.
Har utvecklat sitt språk väldigt mycket. Kommer flerordsmeningar. Stort ordförråd.
Älskar böcker. Kan själv sitta och läsa högt ur dom.
Sjunger flera olika sånger. Bland annat: Imse vimse spindel, Bä bä vita lamm, Blinka lilla stjärna, Lilla snigel, Här kommer lilla Ludde, Tänk om jag hade en liten apa m.m.
Pippi och Teletubbies är favoriterna.
Är väldigt go och mån om lillasyster. Så fort hon gör ljud ifrån sig är Saga snabbt där och tittar läget. Ger nappen om hon gråter, lägger filten över lillasyster om den hamnat på sniskan.  Hon är så go när hon kommer och säger ’Hej bebis’ och försiktigt klappar, smeker på lillasysters huvud eller kind. Hon vill gärna vara med vid blöjbyten, då tar hon pallen och står brevid mig vid skötbordet. Lite då och då säger hon ’Komma Saga’ och så vill hon ha lillasyster i famnen en stund. Hon är nöjd efter bara några sekunder och säger då ’Komma mamma’, sen är hon snabbt iväg på nya upptåg.
Vår underbara lilla 2-åring.
Lillasyster 3 veckor
söndag 15 april 2012 @ 09:03 | Tuva

För varje dag så lär man känna lillasyster mer och mer. Hon är en liten tjej som vill ha närhet. Mycket mer än vad Saga ville ha när hon var lika liten. Lillasyster vill somna i famnen. 4 av 5 gånger  när man lägger ner hon i sängen eller vagnen efter att hon somnat så vaknar hon bara en kort stund efter. Har introducerat bärsjalen häromdagen och den gillar hon. Den gillar även jag, är skön att bära i, och så har man händerna fria vilket kan behövas med en storasyster som är i farten mest hela tiden. 🙂 Numera vill även lillasyster att man står upp eller går omkring när hon ska somna, att sitta i soffan – nej det fungerar inte längre.

Man kan nog säga att det börjat komma små medvetna leenden nu också. Ibland skiner hon upp en liten stund när man kommer och pratar med henne. Något annat hon ler mot är sin tummen-mobil som hänger ovanför spjälsängen. När man vrider igen speldosan spärrar hon upp ögonen och man ser riktigt hur hon koncentrerar sig.

Vi helammar sen den dagen hon blev 1 vecka gammal. Vi hade bara varit hemma i 2 dagar och jag blev faktiskt förvånad att vi kunde plocka bort tillmatningen så snabbt eftersom vi inte kunde komma igång med amningen så snabbt då vi låg inlagd på barn 4. Vi ammar i regel var 3:e timme, någongång kan det dröja upp till 4-5 timmar och ibland går det bara ’korta’ 2 timmar emellan. Under natten sover hon faktiskt längre pass, och då ammar hon oftast bara på ett bröst innan hon somnar om.  Inatt till exempel så ammade vi vid 22-23 någongång, sen vid 2 tog jag över hon till vår säng där hon somnade efter att ammat på ena bröstet. Vi klev sedan upp vid 7, halv 8 och bytte blöja före vi ammade igen. Nu sover hon gott igen.

Lillasyster önskar sig från Lindex
fredag 13 april 2012 @ 18:11 | Vardagligt

Soliga fredag
fredag 13 april 2012 @ 17:55 | Vardagligt

Efter att ha tillbringat hela dagen på skolan med lillasyster som sällskap så blev det en pizzamiddag. Sen hamnade lillasyster på pappas mage i soffan och jag tog med mig storasyster ut i solskenet. Sådant härligt väder det varit idag, kändes lite tråkigt att dagen behövdes spenderas inomhus på skolan. Får hoppas på mer sol i helg, men det ryktas tyvärr om mer snö/regn.

Saga har förövrigt kommit in i jag-kan-själv-perioden. ’Saga själv’ säger hon och man får absolut inte hjälpa henne. Just nu sitter hon och kämpar med att öppna en glasslåda innehållande hennes kritor och jag får minsann inte röra. 🙂