Vill vinna en personlig almanacka
måndag 28 november 2011 @ 20:38 | Vardagligt

….vore ju toppen att kunna planera in dagistider, skolgrejer och annat smått och gått.

”Jag är med och tävlar om en Personlig Almanacka inne hos MammaEvelina

Måndag hela dagen
måndag 28 november 2011 @ 20:35 | Saga, Skola/Jobb, Vardagligt

Jag önskar jag var lite roligare med lite fler bilder. Får försöka skärpa mig. 🙂

Har jag berättat att vi börjat med att få Saga att somna i sitt eget rum igen? I sin nya växasäng? Inte? Näe, men det har vi i alla fall. Går väl lite sisådär. Några toppendagar och några lite mindre bra. Hittills har hon sovit en hel natt i sitt rum, av sex nätter. Ändå helt okej. Igår vägrade hon somna överhuvudtaget. Jag försökte envist i 3,5 timme (!) innan hon somnade i sin spjälsäng som står jämte vår, så okej för att vara petig så har det blivit fem nätter i sitt eget rum. Men ikväll gick det bättre, tog nog bara en halvtimme sen sov hon. 🙂 Återstår att se om hon hamnar i vårt rum innan morgonen är här eller om det blir en lyckad natt.

Började idag den nya kursen, ganska intressant ändå med människokroppen. Mindre intressant att de flesta föreläsningarna vi ska få som utgår från kurslitteraturen ges på engelska. Som om det inte vore svårt nog… Beställde även kursboken idag, 800 spänn bara sådär. Men får se, ännu inte riktigt säker om jag behöver den, då är det bara att returnera den.

1:a advent
söndag 27 november 2011 @ 13:06 | Vardagligt

Första advent idag och snön lyser med sin frånvaro. Okej, det är åtminstone minusgrader idag, igår var det plus 7 ute! Väderprognosen en vecka framåt säger mer plusgrader, hoppas inte. Jag vill ha lite kyla, och framförallt snö. Julkänslan håller sig borta utan snön ju… Även fast vi julpyntat så fint, spelar julmusik och idag även bakar lussekatter. Snö och julkänsla tack!

Imorgon börjar en ny kurs, anatomikursen. Blir med andra ord två månader med tokplugg om jag gissar rätt. Klarade förövrigt kurs nummer två galant. Hade seminarium i torsdags och hemtenta i fredags, en hemtenta med alla rätt. Härligt. 🙂 Nu på fredag har vi blivit lovade resultatet av första tentan, jag väntar spänt.

Gällivare
söndag 20 november 2011 @ 20:36 | Vardagligt

Vi befinner oss på nordliga breddgrader för tillfället. Kom till Gällivare i fredags med tåget, en tågresa som gick över förväntan trots en fröken full med spring i bena. Klev av till ett vitt landskap, visst inte mycket snö men i alla fall något. 🙂 Har hunnit frysa en del också under helgen, imorse var det -14 grader. Brr. Imorgon är det dags att återvända hem till Umeå igen. Det ryktas om snöfall där, men man vet aldrig, enligt vädret ska det fortfarande vara plusgrader hela veckan ut så kan hända att en snöklädd mark dröjer än ett tag.

Tisdag
tisdag 15 november 2011 @ 11:20 | Vardagligt

Har haft egna studier i torsdags, fredags, igår och så idag. Saga har relativt korta dagar på dagis dessa dagar, 8.30 till 13.30, och jag hinner både plugga och småplocka lite hemma.

Mitt nya projekt är en växa-säng som jag hittade på Blocket här under hösten. Den är redan vit men behöver en uppfräschning i form av lite spackel på några ställen och sen ett varv med ny vit färg. Började lite smått igår med att slipa ena delen (sängen är i två delar) och grundmåla insidan som var träfärgad. Idag har jag slipat lite, och bättrat på med spackel på vissa ställen. Så nu är det bara att vänta och se om jag hinner slipa färdigt innan det är dags att hämta hem bustrollet igen.

Senare väntar vi besök av Johanna som kommit till stan. Ska bli trevligt att ses en stund igen. 🙂 Och om jag vågar mig iväg ikväll så blir det gravidfika tillsammans med en drös ännu obekanta tjejer som också väntar smått till våren.

En gammal dockvagga
söndag 13 november 2011 @ 12:35 | Vardagligt

En bild av dålig kvalité men här är dockvaggan i alla fall. Färdigmålad, bäddad och inflyttad i Sagas rum imorse. Vet inte om jag nämnt det tidigare men det är mamma/mormors gamla dockvagga som jag sedan lekt med och nu är det Sagas tur. Den var träfärgad från början men fick sig en uppfräschning, riktigt fint. 🙂

Då tar vi helg
fredag 11 november 2011 @ 15:50 | Vardagligt

Nu är jag då förtjänt av en helg känner jag. Medan Saga varit på dagis mellan 8.30 och 13.30 har jag städat, tvättat kläder, målat dockvaggan och pluggat – allt på samma gång. Full fart har det varit. I helg ska jag bara njuta. Försöka hinna måla färdigt vaggan, men annars, bara göra det som känns rätt för stunden. 🙂

Trevlig helg på er!

Framför symaskinen
torsdag 10 november 2011 @ 23:19 | Sy/Sytt

Har suttit och sytt lite de senaste dagarna. Har blivit madrasser, täcken och kuddar till Sagas dockvagn och dockvagga. Och igår blev det även ett sött förkläde, en julklapp åt lillan. Är samma hjärtetyg på en kudde och ett täcke, det andra setet är sytt i ett naturvitt tyg med ljusrosa prickar på. Blev även en liten duk i det prickiga tyget. 🙂 Nästa projekt framöver blir nog lite vimplar att dekorera med i hennes rum.

Inför jul och nyår
torsdag 10 november 2011 @ 23:07 | Shopping

Då var Sagas jul och nyårskläder fixade. Den söta sammetsklänningen fick följa med häromveckan och den andra klänningen klickade jag just hem tillsammans med en vit långärmad tröja.

Tävlar om en….
torsdag 10 november 2011 @ 19:51 | Vardagligt

Jag är med och tävlar inne hos Mamma Evelina ♥ om en söt muminburk från lyxigaplatburkar.se. Dom har inte bara mumin utan även Derrière la porte / Dixie och snygga boxar från blafre.