Thank God It’s Friday
fredag 30 september 2011 @ 12:23 | Vardagligt

Ledig fredag, lååång helg. Bra att få ladda krafterna inför den stundande praktiken. Börjar på måndag och blir ute i 3 veckor. Spännande! Hamnade på ett handikappboende så det kan faktiskt bli ganska intressant. 🙂

Har nu under morgonkvisten gjort bort halva tvättkorgen. Guuuud så det samlar tvätt. Tycker vi har lite sämre tvätttider här i nya lägenheten, och dessutom är alltid kvällarna bokade. Den enda tiden man har möjlighet att utnyttja när man går skola eller jobbar.

Har även hunnit dona lite med det eviga fotogörat medan Saga vilat lunch (eller ja hon vilar faktiskt ännu). Tömt kameran, fört över bilder till externa hårddisken, bränt ut skivor. Har även hunnit gå igenom alla kort jag framkallat sen förra hösten och sorterat dom i rätt tidsordning. Så nu behöver jag bara köpa fler album och in med alla bilder. Sen är det dags att framkalla lite mer från maj och framåt. 🙂

Underbara lediga tisdag
tisdag 27 september 2011 @ 09:56 | Vardagligt

Ute skiner solen, och löven faller ner från träden. Är en alldeles perfekt höstdag idag! Jag och Saga ska ta oss ut och leka lite innan det är dags för en vila i vagnen. Är ledig idag, eller ja snarare självplugg hemifrån. Får se om jag hinner se en eller två föreläsningar mellan lillan sover. 🙂 Har myst i soffan mest hela morgonen och just röjt utan bombnedslaget i köket. Saga sitter och äter satsumas. Eller hon snarare tömmer dom och lämnar skinnet kvar på bordet.

Idag på schemat står ett inskolningssamtal på dagis halv 2. Sen ikväll är det föräldramöte.

Jakten på städinspirationen
söndag 25 september 2011 @ 11:45 | Vardagligt

Pågår en ständig jakt på inspiration till att ta itu med städningen. Ända sedan vi fick veta om att vi skulle göra ett lägenhetsbyte så har inspirationen varit borta. Idag tog jag tag i städningen även om inspirationen var lika med noll (ja jag har ju såklart städat här hemma några gånger sen då, tro inte vi levt i ett bombnedslag 😉 ). Så nu är det skinande rent här hemma…förutom i köket. Fy så tråkigt det är att städa i köket. Det får jag ta en annan dag. Tisdag kanske, då har jag ingenting i skolan.

Tidig tisdag
tisdag 20 september 2011 @ 12:35 | Vardagligt

Är skönt att för en gångs skull vara hemma tidigt en skoldag. Lillan är ännu på dagis, och jag ska väl hämta henne först på 1-1,5 timme. Hon har egentligen dagistid till 15.15 men eftersom det inte blev något grupparbete med min basgrupp idag så är jag som sagt hemma tidigare. Har heller inga direkta skolmåsten denna dag utan gjorde faktiskt bort en del imorse i väntan på en föreläsning. Så nu hade jag nog tänkt dra fram symaskinen som mamsingen lånat ut åt mig och sy en mössa eller två innan jag hämtar trollungen min. 🙂

Helg
lördag 17 september 2011 @ 10:32 | Vardagligt

Äntligen helg igen. Skönt att inte behöva ha tider att passa. Skönt att bara få vakna på morgonen, kliva upp och ta dagen som den kommer. Fast ändå kan man inte riktigt släppa skolan. Är ju en hel del att läsa, en hel del föreläsningar att se över nätet osv osv. Men jag hade nog tänkt låta allt sådant vänta till morgondagen i alla fall.

Lillan ligger med pappsen i soffan, förhoppningsvis somnar hon och vilar en timme eller så. Jag har just kastat in en tidig lunch i ugnen och väntar på att få hugga in om sisådär en 20-25 minuter. Sen kanske mamman också skulle unna sig en liten vila. Resten av dagen är oplanerad. Nicklas ska i alla fall iväg och hjälpa sin bror med hans husbygge.

Det är mycket med skolan
onsdag 14 september 2011 @ 10:56 | Vardagligt

Vilken omställning det är att gå från att vara föräldraledig till att plugga på heltid! Första veckan hade jag huvudvärk måndag till fredag. Var riktigt skönt med helg då. Denna vecka känns lite bättre, har kommit in lite mer i skolrutinerna men långt ifrån riktigt inne i dom. Blir många långa dagar. Lämnar Saga kvart i 8 dom flesta dagar, och vissa dagar hämtar Nicklas henne när han slutar 16. Då kommer jag oftast hem först 17.

Idag är jag i alla fall ledig, och lillan är hemma från dagis med mig. Vi har haft en lugn morgon och snart nalkas det lunch. Behöver ner på stan också, har ett par ärenden att göra men vet inte om jag ska ta det då hon vilar i vagnen eller om jag skulle passa på att kolla en eller två föreläsningar här hemma medan hon vilar ute på balkongen. Återstår att se!

Hösten är här
torsdag 1 september 2011 @ 20:23 | Vardagligt

Tömde kameran häromdagen. Såg att jag haft en lång fotopaus mellan 29 juli och 30 augusti. 🙂 Får ta och börja fota lite mera nu igen. Fast iofsig lär det väl bli mindre med tanke på att vi har en ny vardag framför oss -dagis, jobb och skola.

Sitter här i soffan och njuter av kvällen, båda mina älsklingar sover. Hade det inte varit för tokhundarna hos grannen som skäller HELA tiden hade det varit toppen. Dom är förmodligen ensamma hemma…vilket dom också var igår kväll. Något störande. Har man hundar som skäller konstant när dom är ensamma ska man väl inte lämna dom ensamma heller?