Invägning
måndag 6 mars 2006 @ 10:23 | Vikt/Träning

64,7 jäkla kilon. Okej inte så farligt egentligen men när jag vet att jag vill ner till 60 och under den gränsen. Har ätit min frukost, lite verum hälsofil med banan och lite skinka. Och ett stort, stort glas vatten. Nu ska kläderna på och sen ska stavarna dras med ut på promenad. Så de så!

Sen ska jag, bara för skojs skull, försöka undvika den här datorn så mycket som möjligt. Vi får väl se hur det slutar 🙂 En halvtimme av dagen är i alla fall förbrukad nu.

Måste bara få önska mig själv lycka till… Lycka till Micksan 😛

Tjejsnack v.10
måndag 6 mars 2006 @ 10:12 | Allmänt

1. Hur många timmar sover du per natt och är det tillräckligt för dig?
Jag sover mellan 7-8 timmar under veckorna, och det känns lagom. Under helgerna kanske det blir uppemot 10 timmar.

2. Har du lätt att bli arg eller upprörd?
Nja, kanske lite.

3. Dricker du mycket kaffe, kanske för mycket?
Jag dricker icket kaffe överhuvudtaget 🙂

4. Har du mobiltelefon och isåfall, använder du den mycket?
Japp, har en mobiltelefon. Svårt att uppskatta den tiden, men den hänger ju med hela dagen.

5. Hur många timmar tillbringar du vid datorn varje dag?
Haha, det är väl ett x antal 😉 Det varierar ju från dag till dag, men i snitt minst 3 timmar varje dag i alla fall.

Vill-bli-smal-tankar
torsdag 2 mars 2006 @ 17:12 | Vikt/Träning

Jag blir inte klok, och jag vet att folk omkring mig inte blir mer klok än mig. Känner mig som en ljugande och tjatig ragata som hela tiden säger ’Jag ska bli smal. Nu gäller det – på riktigt!’. Och när gäller det då? Aldrig. Jag bestämmer ju mig alltid, och jag är så säker på att jag ska fixa det. Men likt ändå går det i stöpet. Vad ska man göra alltså? Ibland önskar jag ändå att jag hade anorexia. Inte för att jag vill må dåligt på det sättet, utan bara för att jag vill ha styrkan att gå ner i vikt. Det är inte hälsosamt nej, och NEJ jag strävar absolut inte efter att få det heller.

Men åh, jag vill gå ner i vikt. Jag vill, vill, vill ! Jag försöker ju ändra på matvanor, men det går inte när man bor i en anti-hälsosam familj. Här vägrar dom byta ut vanliga makaroner till fullkornsmakaroner eller köpa sockerfri ketchup. Det är så onödigt att ens tjata för dom tror inte det spelar någon roll, men kan inte något berätta för dom att det är små förändringar som är nyttiga ? Jag har ju inte krävt de ska sluta äta, att de ska svälta – det enda jag föreslår är ju små förändringar. Åh, vad irriterande.

Sen ett annat minus idag är att jag är så svag att motstå godis och övrigt dåligt så här i början då jag ska sätta igång med viktande. Men jag kan också säga att jag inte är samma svaga Micksan efter någon vecka eller så. Nej, nej, nej. Ni ska veta vilken disciplin jag har på mig själv då. Får ångest över att jag inte promenerar/tränar, och tvärvägrar allt sött. Då fungerar det ju bra. Men varför tar det stopp sen? Jo för om jag bara unnar mig lite så pang poff skenar det iväg. Då tänker jag ’Lika bra att vara onyttig när jag väl börjat’.

Tror nog helt enkelt jag har fel inställningar, men vars ställer man om dom ? Någon som råkar ha en instruktionsbok över hur en Micksan omprogrammeras? 😉

Tjejsnack v.9
torsdag 2 mars 2006 @ 16:49 | Allmänt

1. När börjar du verkligen längta efter våren och leta efterdom första vårtecknen?
I februari/mars, dvs NU! 🙂

2. Vad är det bästa med våren?
När det blir barmark ute och självklart varmare.

3. När anser du att man kan säga att den är här?
Alltså jag skulle nog inte säga att våren är en ’riktig’ vår här uppe i norr. Men vår, kanske i april?

4. En del storstädar, en del köper fröer, en del klipper ned buskar, vad gör du som du tycker är ett riktigt “vårgöra”?
Ingenting speciellt egentligen.

5. Av vårens första underbara blommor och växter som kommer upp i början vilken är din favorit?
Ja och det här blir ju också en annan fråga för oss här i norr. Vi har väl inga direkt vårblommor (vad jag vet i alla fall).