Små tillbakablickar
måndag 31 december 2007 @ 01:55 | Allmänt

Vad hade passat bättre just nu än en resumé av det här året? Saken är bara den att jag inte riktigt vet hur jag ska sammanfatta allt som hänt sen förra nyåret. Årets absoluta höjdpunkt var utan tvekan studenten. Vilken glädje att lämna alla skolår bakom sig, men ändå en sådan konstig känsla att lämna den trygghet man varit inne i så länge man kan minnas. Att lämna alla klasskompisar man just lärt känna riktigt bra. Fast i och för sig så har vi ju ändå inte lämnat varandra. :-)

Lägenheten är också en stor glädjekälla det här året. Ännu mer frihet. Svårbeskriven känsla, men det finns många som vet anledningen till det. Och jag är verkligen glad. Känns oerhört skönt att kunna komma hem, stänga dörren om sig, veta att man är ensam. Ingen som står och stör, skriker eller kräver så mycket av en. Gudomligt helt enkelt. :-)

Det kändes som att det här året fick en rätt så tung start. Borttappade vänner, och stor saknad. Det var svårt där ett tag. Ibland kändes det som att det saknades förklaringar. Men även om det innebar sorg så medförde det även något jag uppskattade mycket högt. Det förde mig mycket närmare en bästa vän som jag hade tappat avstånd till tidigare. Jag var verkligen lycklig de där vårvintermånaderna. Våra fester och våra påhitt. Verkligen lycklig. Men även de försvann i en blinkning.

Och jag kan än idag bli riktigt arg när jag tänker tillbaka. Jag har nog aldrig lyckats berätta hur besviken jag känt mig. Om och om igen. Och då inte bara på grund av det som hände i våras. Men jag saknar en vän. Ibland vill jag ge allt en chans igen, ibland känner jag mig redo att offra så mycket. Men sen inser jag att det inte kommer fungera, och jag inser att jag faktiskt försökt förr. Det är svårt och det sliter mig i bitar ofta. :-/

Jag försöker minnas de förhoppningar man hade förra året. Alla de förhoppningar man hade på ett år som man sett fram emot så länge. Det känns som att det här var mitt år där jag begav mig ut i vuxenlivet. Två stora kliv framåt. Och om jag får vara helt ärlig, så känns det rätt bra än så länge. Visst, jag erkänner. Skolan kändes så mycket lättare när allt kommer i kring. Men jag är ändå helnöjd.

Trots alla små tråkiga saker som dykte upp under vägens gång så har jag bestämt mig för att lämna de sakerna bakom mig. Jag tänker stänga kapitlet för 2007 och minnas året så bra som det egentligen var. Visst, det finns fortfarande saker jag ville skulle hända det här året… men det kommer ju ett nytt år smygande nu. Och mina drömmar tänker jag bära med mig. Kanske kan de i stället ge mig en bra start på 2008. Förhoppningar, ständiga förhoppningar. Dessa är dessutom svårsläppta, verkligen. ;-)

Det är väl dags att säga det sista för det här året. Så med det här önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år! :wohoo:

2 kommentarer
  1. 1524
    Linda | måndag 31 december 2007 @ 14:34

    låter sunt och bra att försöka lägga det tunga bakom sig och blicka framåt igen! önskar dig en trevlig nyårsafton och ett gott nytt år!


  2. 1525
    Sara | tisdag 1 januari 2008 @ 09:57

    Gott nytt år :love:


Skriv en kommentar