Saga 3,5 år
lördag 19 oktober 2013 @ 20:00 | Saga

Vår stora kloka lilla tjej. Tre och ett halvt år redan…tiden den går snabbt! Saga mäter cirka 94 cm och väger kring 17 kilo numera. En kort tjej, få se om lillasyster på 83 cm växer ikapp snart. ;-) Älskar att vara på dagis och leka med sina kompisar, är även många helger hon önskar få gå dit. Efter sommaren började bästis Vilma på samma avdelning som Saga så numera träffas dom flera gånger i veckan. Andra extra speciella kompisar är jämnåriga Mathilda på dagis och så min 5-åriga guddotter Märta. Saga är just nu inne i 3 årstrotsen, vilket har pågått ett bra tag kan jag tycka. Knäck i öronen nästan varje dag. ;-) Samtidigt är hon i en härlig ålder med massa roliga funderingar och kommentarer. Snappar upp massor av nya uttryck och häromdagen kom hon hem från dagis och berättade att ‘dom hade käkat ris till lunch’. :-) Är även en period där hon inte tycker om pappa eller mamma om hon inte får som hon vill. Igår morse vaknade hon på glatt humör och talade genast om att ‘idag gillar jag både mamma och pappa’. Sicken tur! ;-) Saga sover fortfarande 12 h per natt, och vi lägger henne vid 20-tiden. Läser en godnattsaga i hennes säng, släcker sedan lampan och sitter bredvid tills hon somnar. Allt som oftast just för tillfället kommer hon in till oss under natten. Ibland efter man läst färdigt en bok vill hon läsa åt en. Det förvånar mig ibland att hon, efter att vi läst en bok för första gången, kan återge rätt saker på alla sidor. Gillar att spela spel, läsa, leka med sina smurfar (som förövrigt blev en stor favorit i somras) och spela/se på ipaden om hon får. En annan figur utöver Smurfarna som är poppis just nu är Dora. Där snappar hon upp lite engelska ord. En morgon stod hon vid garderoben i vårt sovrum och öppnade den fram och tillbaka och sa ‘Op-en’. ;-) Gillar att få fixa till sig ibland och ska då ha ‘flätor’ (snoddar) i håret, ringar på fingrarna och så örhängen (den här klistervarianten). ‘Nu är jag snygg mamma’. :-) Vill mer än gärna välja sina kläder själv och helst t-shirt. Inte så värmande med bara t-shirt så här på hösten kan denna mamma tycka och försöker kompromissa genom att få välja ett plagg åtminstone. Ja…finns så mycket härligt och skojigt som man kommer på att man kan berätta, men jag sätter nog stopp här. Vår finaste stortjej. Kärlek i massor även om vi ibland sliter vårt hår. ;-)

Skriv en kommentar