Tuva 11 veckor (2,5 månad)
lördag 9 juni 2012 @ 10:58 | Tuva

Tuva är en glad och go tjej. Älskar fortfarande sin sängmobil, så pass mycket så vi varit tvungen att lägga den åt sidan så hon kan sova i sin säng. Annars slår hon ivrigt upp ögonen om hon bara råkar vakna en sväng, och sen är det kört. Samma sak med speldosor, dom har ingen sövande effekt på Tuva utan hon spärrar upp ögonen även om hon är tröttare än tröttast. En annan stor favorit är blommorna ovanför skötbordet, där ligger hon gärna länge och pratar. Hon skiner som en sol när man pratar med henne, och det kommer mer och mer tillbakasvar. Hon låter och ser så himla söt ut när hon formar munnen och utforskar nya ljud. Tuva har nyligen fått upp ögonen för tv:n och fastnar med blicken så fort hon får syn på den.

Amningen rullar på bra. Visst kan hon ibland få för sig att bara ligga och leka emellanåt, men vi har inga problem med att mjölken inte räcker till. Helammar ännu, vilket känns jättebra. Ammar allt mellan 2-5 timmar dagtid, fast i regel går det 3 timmar emellan. Hon hoppade ner en viktkurva vid BVC-besöket vid 2 månader (hade då ’bara’ gått upp 300 gr på en månad), men vid besöket nu i tisdags hade hon ökat 300 gr på 2 veckor och därmed stabiliserat sig på en ny viktkurva. Nu ligger hon på den översta kurvan vad gäller längden och kurvan under vad gäller vikten. Använder mestadels storlek 62, men även vissa 56 plagg fungerar än. Är så olika från märke till märke. T.ex. på H&M:s omlottbodies fungerar 56 alldeles utmärkt än. De är långa och smala. Lindex omlottbodies i storlek 62 däremot börjar redan bli för små på längden, helst i ärmarna.

Tuva och sömnen då. Nattetid har hon börjat sova riktigt bra nu. Hon kan somna kring 22-tiden och sova till 6-tiden. Det längsta mellan kvälls och morgonamningen var 10 timmar här för ett par dagar sedan. Dagtid sover hon än ganska mycket, är väl vaken kanske 1-2 timmar max innan hon vilar igen. Hon har även lärt sig att somna själv, på rygg, så vi har kommit ifrån det där med att alltid måste gunga eller vagga henne till sömns eller att hon måste somna på mage. Hon vill helst ha en snuttefilt över ansiktet när det är dags att sova. Ser lite läskigt ut så man springer och vaktar mest hela tiden, väntar på att hon ska sova riktigt djupt så man kan dra bort filten utan att hon vaknar.

Skriv en kommentar