Val inför sista året?
tisdag 31 januari 2006 @ 18:06 | Allmänt

Fick idag våra valblanketter inför trean. Svårt alltså. Har 100 poäng att lägga på individuellt val och lika många poäng på valbara kurser. Trodde förut att jag skulle välja fotografering som individuellt val, men nu vet jag inte längre. På något sätt hade jag viljat läsa Engelska C som är på 100 p, men samtidigt funderar jag om jag orkar. Beror också på vad för lärare man får, min nuvarande engelska lärare är ju direkt inte min favorit så. Om inte annat har nya funderingar dykt om, om att kanske läsa Matte E trots allt. Den är på 50 p. Men en till 50 p:s kurs då? Gah, jag blir galen alltså. Eller så kanske man tar Multimedia eller Webbdesign. Ja, betungande alltså. Kommer inte fylla i blanketterna förrän sista dagen, jag svär. Och inte kommer jag veta mer då än nu vad jag ska välja för kurser.

För övrigt trodde jag också det blir någorlunda lugnt i trean, men ack så fel jag hade. Vi ska nämligen läsa 850 p, vilket är 50 p mer än vad vi läser i år. *suck* 🙁

9 kommentarer
 1. 14
  Jessica | onsdag 1 februari 2006 @ 00:45

  Uh, vad jobbigt att läsa mer i 3an..Då vill man ju ha det värsta bakom sig liksom.

  Hur många poäng är multimedia? Du skulle ju kunna välja det och MaE om båda är 50p. Jag själv skulle nog bara valt kurser jag tycker är intressanta och verkligen VILL gå på individuella i trean..I alla fall om ni har det tufft annars (och det antar jag att ni har?). Fast om du vill bli typ civilingenjör och behöver matten så..Ja, jag vet inte. Det är svårt! Hoppas det löser sig 🙂
  Kram


 2. 15
  lisa | onsdag 1 februari 2006 @ 00:56

  usch, de där valen är hemska. o så hittar man ngt bra man vill ha så funkar det inte o blabla. NEJ FY! >


 3. 16
  mathilda | onsdag 1 februari 2006 @ 14:19

  ja, gud ja, detta val av kurser. hata! vi fick en katalog med 160 kurser. gissa om det tog mig hela tiden!? 😉 hahaha!

  visst är webdesign och multimedia 100 poängs-kurser? för annars skulle du ju kunna välja någon av de kurserna (men det har du säkert redan tänkt på). I övrigt kan jag bara säga att jag har sååå bra erfarenheter av multimedia A och B-kursen. Jätteroliga kurser! Och ja, fotografering ångrar jag att jag aldrig valde som en inriktning. Så jag skulle ju råda dig att välja fotografering (med tanke på att du först tänkt det = du kommer ångra dig om du inte väljer det *s*) eller multimedia.

  Men som sagt, svårt, svårt.


 4. 17
  mathilda | onsdag 1 februari 2006 @ 14:21

  justeja, vad skumt att ni läser såå många poäng i 3:an. För 3:an brukar ju faktiskt vara vääääldigt slapp. Vi läser bara 500 poäng tror jag. hahaha! Och andra sidan var både 1:an och 2:an helt hemska.


 5. 18
  Trollis | onsdag 1 februari 2006 @ 20:52

  Webbdesign låter och SER ut som nå’t du kan *hihi* *kram på dig gumman*


 6. 19
  Sara | torsdag 2 februari 2006 @ 01:23

  Vad vill du göra sen? OM det är så att du vill läsa vidare och detta kräver vissa kurser så skulle jag u absolut välja dessa! Men det är ju inte speciellt vanligt att man behöver tex Matte E.
  Om det är tufft i övrigt kanske du behöver nåt som är roligt och lite mer slappt som tillval?! Webdesign tex… Jag vet att jag läste matte & engelska som tillval eftersom vi bara läste A-kurserna och jag ville ju absolut ha B-kurserna också. Valde även till Matte C sen vet jag.. annars minns jag inte så noga! Det är ju så länge sen nu 😛


 7. 20
  Susanne | torsdag 2 februari 2006 @ 21:56

  Kolla upp vilka skolor som egentligen kräver matte e, så du inte läser det i onödan!! Många högskolor har plockat bort det från kraven nu på sistone, antagligen på grund av att många inte hinner läsa det på gymnasiet. Luleå, som jag tror är i närheten av dig(?) tror jag inte längre kräver matte e för sina civilingejörsutbildningar, till exempel.. TROR, ska jag säga dock =) Jag läser på Chalmers, och här var det MaE + FyB som gällde.. Jag antar att du läser FyB förresten? För annars är ju inte Matte E värt så mycket heller.. Jag kan även rekommendera Webdesign. Multimedia och foto är nog också roligt. Svårt val!! =)


 8. 21
  Sara | fredag 3 februari 2006 @ 01:04

  Läkare det låter ”avancerat”…. hehe! MEN om det är det du vill göra så är det ju jätte skoj! Då är man ju beredd på att det är tufft…. Jag vet inte så noga vad kraven är kursmässigt, men det vet ju säkert du. Och då handlar det kanske mer om att få upp betygen så man får ett högt medel.. 😀 Lycka till med dina studier hur som helst! Det blir nog bra ska du se!


 9. 22
  Jojjo | fredag 3 februari 2006 @ 01:48

  Läkare minsann… mycket plugg för din del alltså 🙂
  I helgen blir det att plugga åtminstonde lite iaf. Och imornkväll så ska jag på födelsedags”kalas” hos en kompis. Carro och Anna har nämligen fyllt år, så det ska bli kul. Vad ska du själv hitta på i helgen?

  Engelska C blir väldigt tråkigt om man inte gillar läraren måste jag säga. Själv tycker jag du ska välja det som du verkligen vill ha, följ hjärtat och lyssna bara lite på hjärnan 😛


Skriv en kommentar