Hur vet man att det är rätt ?
lördag 28 oktober 2006 @ 16:50 | Resor

Har under flera år drömt om att få åka iväg som au-pair till USA, och bara gått och väntat på den där hösten innan avresan då jag äntligen skulle få anmäla mig. Och nu är den här. Ansökningspapprena är utskrivna och jag bara väntar på att börja fylla i dom. Men är jag säker på att jag vill åka iväg? Lämna mamma, pappa, lillebror, övrig släkt och alla vännerna hemma i Sverige ett helt år? Klarar jag av det, har jag den styrkan? Vill fortfarande iväg till USA, men som au-pair ett helt långt år, är det verkligen det jag vill? Åh. Kanske är jag bara rädd för att det är nu det händer. Det låter bara så skrämmande när det är så nära och när jag vet att det handlar om ett helt år. Men ja, jag vill iväg, jag vill. Jag måste nog bara ta in den informationen som säger att det är nu som tiden är, den som jag väntat så länge på. Så hemskt spännande och läskigt på samma gång. :-)

6 kommentarer
 1. 550
  Trollis | lördag 28 oktober 2006 @ 19:33

  Oj, jah, det är en stor förändring – stor grej i livet – Men säkert en helt fantastisk upplevelse!


 2. 551
  Anna-Maria | lördag 28 oktober 2006 @ 20:06

  Det är klart att du ska ta chansen och åka! :) Och du kommer att ha det underbart roligt när du sedan är borta! Det är jag övertygad om!
  När är det du ska åka i så fall? Nästa höst eller när blir det?
  Jag kan ju säga att jag är grymt avundsjuk på alla er som tar studenten i vår och är fria att göra vad ni vill sedan! :)
  Ta nu och fyll i de där papperna, du kommer ångra dig annars! :)
  KRAMAR!!


 3. 558
  Lisa | söndag 29 oktober 2006 @ 11:27

  Sånt där är så jävla modigt att göra! Jag beundrar folk som vågar det! Jag har en kompis som var i Italien hela förra sommaren som au-pair och denna sommaren har hon jobbat på Disneyland i Frankrike :O Hon kommer inte hem förrän i december.. Men alltså, om du tvekar på ett år kanske du ska göra som hon och typ prova några månader bara. Det kan ju vara nyttigt. Men jag vet inte eftersom jag inte försökt o kommer typ aldrig våga heller ;)


 4. 559
  Sara | söndag 29 oktober 2006 @ 12:00

  Alla stora förändringar är väl jobbiga, men du får tänka som så att om du verkligen inte trivs – så kan du åka hem igen! Du kommer nog ångra dig om du inte tar chansen! Tror det är en jätte bra grej att göra. Tror man utvecklas mkt som person, lär sig vara ifrån alla nära och kära och ta ansvar för sig själv. Du kanske kan åka bara 3 mån eller 6 mån till att börja med om du tycker det känns länge med ett helt år? Men det kanske inte funkar så?! Jag har inte så stor koll… ;-) KRAM


 5. 568
  Ellen | måndag 30 oktober 2006 @ 11:05

  Åh, ja hur vet man vad man vill…? Det är så himla svårt. Jag har för mig att jag läste nånstans att man kunde åka bara tre eller sex månader och vara au pair, kanske skulle vara bra till att börja med? Så kan du vara längre om du vill det.
  Kram


 6. 574
  Snigla | tisdag 31 oktober 2006 @ 22:51

  Det är alltid jobbigt när man ska göra något omvälvande, ett år är ganska lång tid. Men jag åkte över till usa och pluggade jag.. och det var det absolut bästa jag gjort i mitt liv. Man lärde sig otroligt mycket om både människor och en själv… !

  Visst allt är inte rosaskimmrande.. men det är inte livet hemma heller jämt :)
  Oavsett önskar jag dig en trevlig kväll! MVH Sandra


Skriv en kommentar