Pengar (& en smal kropp) är visst lycka!
måndag 23 oktober 2006 @ 20:49 | Allmänt

Tro mej när jag säger att pengar och en smal kropp visst är lycka – i alla fall för mej. Det är visserligen inte allt i världen, men jag är helt säker på att det gör en lyckligare. Det hade fungerat på mej. Men jag har varken pengar eller smal kropp. Visst, jag är lyckligtvis inte ett av dom fattigaste barnen i världen, för jag har mat och jag har kläder, och framförallt så har jag ett hem. Och visst finns det väl några slantar som jag kan göra något kul av ibland – kanske oftast. Men det är inga pengar som räcker till allt det jag behöver och vill.

Och kroppen då? Inte lider jag heller av övervikt som tyvärr många andra gör, men vars är den där perfekta kroppen jag vill ha? Perfekt kanske till och med är att ta i. Eller ja, vem drömmer inte om en perfekt kropp. Men jag vill åtminstone ha en smal, normal kropp. Nu ser jag bara en oönskad kroppsform passera förbi alla speglar jag ser. Extra onödigt hull kring magen. När ska det någonsin försvinna? Har jag inte kämpat tillräckligt? Dieter hit och dit, träning kors om tvärs. Till slut ger jag upp. Det går för sakta, jag ser inga resultat. Och alla dessa frestelser. ‘Vad gör en godis? Ingenting.’ Ja, tillslut blir det ju som vanligt alldeles för många godisar, och efter en syndning från min sida ger jag upp. Näe tack, kan jag få beställa ett lager med kraft att säga nej, motstå allt det goda som jag vet förstör. Klart jag känner mej deppig nästan hela tiden när vikten förföljer mej varje dag, och när jag vet att det är mitt eget fel. Ångesten efter de mindre nyttiga middagarna och efter filmkvällarna, ja det är ju sådant jag själv (tyvärr) framkallar.

Snälla gud, ge mig styrka att fixa det här en gång för alla! Jag vill också komma ut ur det här deppträsket någongång och jag vet att 80% av min väg går genom vikten.

3 kommentarer
 1. 517
  Jessica | tisdag 24 oktober 2006 @ 15:06

  Åhh gach det där var såå bra skrivet och såå sant. Skulle kunna tro att det är jag som skrivit det.
  Känner verkligen med dig och jag hoppas verkligen att du får de krafter du behöver för att orka med allt.

  Ha det så fint.
  // Jessica


 2. 518
  Annicka | tisdag 24 oktober 2006 @ 16:58

  Jag håller med dig! Och visserligen ska pengar och utseende etc betyda så mycket, men det gör det faktikst! Bra skriver i alla fall!

  Hadetbra / Annicka


 3. 526
  Sara | onsdag 25 oktober 2006 @ 18:46

  Känner igen mig jätte mkt i det du skriver. Visst gör pengar att man mår bättre… just för att man kan göra mer saker. Allt kostar ju nästan pengar. Fast det är klart att man inte blir lycklig enbart med pengar, men det hjälper ju till. Man blir så begränsad om man har dåligt med dem ;-)

  Och vikten är ju ett ständigt bekymmer… bläää! Önskar jag hade orken och motivationen. Men den har helt försvunnit. Men drömmen finns ju där att man ska nå sina mål en dag… igen… *S* Misslyckande efter misslyckande gör ju att man bara ger upp till slut. Man tröstäter bara ännu mera. Det är ju så vi fungerar. Tror man måste sänka kraven lite om man ska lyckas hela vägen…

  Kram & lycka till.


Skriv en kommentar