Fotokurs
tisdag 10 oktober 2006 @ 15:16 | Skola/Jobb

Under varje årskurs på gymnasiet får man 100 poäng att välja på individuellt val, och i år valde jag och fick fotografi. Lycka! :-) Tänkte nämligen välja kursen redan första året, men då tog dom bara in andra och tredje års elever. Under andra året valde jag istället trafikkunskap med tanke på att jag skulle få teorin till körkortet betalt av skolan. Och tillslut så kom det här året.

Har hittills hunnit tillbringa fyra tisdagskvällar på fotoklubben, och jag trivs. Än har vi bara tagit grunderna i det mesta. Kollat hur en systemkamera fungerar (i stora drag), hur man framkallar film och sedan förstorar upp det på en papperskopia. Det är jätteintressant, och jag hoppas att vi ikväll får gå in i mörkrummet än en gång. Nu har vi nämligen halverat gruppen så man endast läser foto varannan vecka, och idag är större delen av min grupp på mönstring. Det betyder att vi som är där troligtvis kommer få jobba på varsin förstorningsapparat, vilket är mycket lättare och roligare ju. Ju mer tid vid apparaten, desto mer förstorningar hinner man göra. Tjooho! :-)

4 kommentarer
 1. 448
  Sara | tisdag 10 oktober 2006 @ 18:58

  Jag gick också sån fotokurs i skolan, men det var nog redan på högstadiet… & inte så jätte avancerat. Men man fick framkalla sina egna bilder iaf..


 2. 449
  mathilda | tisdag 10 oktober 2006 @ 22:43

  Foto är ju jättekul. Vi hade ju en obligatorisk fotokurs i ettan på gymnaiset. Det var kul och jag ångrar att jag inte läste vidare inom foto. Men hey, det är aldrig försent att ändra på den saken ;)


 3. 450
  Stina | torsdag 12 oktober 2006 @ 10:57

  ånej ånej! Jag är grymt avundsjuuk på dig. Jag vill också ha den kursen. Dumma dumma mig som inte valde den ! Aja, du får lov & lära mig sen :)


 4. 451
  Emma | fredag 13 oktober 2006 @ 11:06

  Skoj med fotokurs!!


Skriv en kommentar