Utrensning av syskåpet
onsdag 14 maj 2014 @ 20:40 | Sy/Sytt, Vardagligt

Kör en utrensning av syskåpet och har just lagt ut en hög med dregglisar och mössor. Nya hemsydda, blandade storlekar och färger. In och kika och lägg bud. Auktionsslut söndagkväll. :-)

Ni hittar mina traderaauktioner HÄR.

Flitiga lisa
onsdag 18 september 2013 @ 21:28 | Skola/Jobb, Sy/Sytt, Vardagligt

Seminarie – check! Skönt att lämna det avklarat och godkänt bakom sig. Imorgon ska barnen vara på dagis mellan 8.30 och 14.30, då gäller det att läsa, gå igenom anteckningar och se smärtföreläsningen om igen. All upprepning om och om igen, allt för att skriva godkänt på fredagens tenta.

Har trillat in lite sybeställningar dom senaste dagarna så har fullt upp nu den lilla lediga tid som blir över efter skola och familjelivet. Men är kul. Dom kommer som i skov dom där beställningar. Haft en längre lugn period och så nu kom det några stycken på samma gång. Ett gäng mössor, pannband, byxor, en tröja och en body ska i dagarna sys.

“Du ser snygg ut”
lördag 10 november 2012 @ 11:46 | Sy/Sytt, Ur Sagamun

Jag tar fram Sagas docka som jag passat på att sy vantar, tossor och en mössa åt. Saga ler och säger “Du ser snygg ut. Du har snygg mössa”. :-)

Systugan
tisdag 25 september 2012 @ 20:19 | Sy/Sytt

Här kommer ett litet urval på det jag sytt här under hösten. Mer kommer, symaskinen går het. ;-)

Elefantmössa åt Vilma, stjärnmössa åt Saga, svamp/rand mössa åt Saga, rött/svart randigt åt Melvin och en fleecefodrad svampmössa åt Saga.

Byxor storlek 74 åt Tuva.

Byxor stl 86 (92) på beställning.

Byxa storlek 56 och hjälmmössa för nyfödd – såld.

Fleecefodrade mössor stl 40 och matchande dregglisar med fleece baktill. 100:- styck för mössorna och dregglisarna 40:- styck.

Fredag
fredag 7 september 2012 @ 11:38 | Sy/Sytt, Vardagligt

Igår hade vi en febrig tjej som fick stanna hemma från dagis. Idag är hon betydligt mycket piggare med en temp på 37,4, men vi fortsätter slöa idag ändå. Tog bara en kort promenad till postlådan och lämnade lite traderapaket, var skönt med lite frisk luft. Man blir som lite rastlös inomhus, framförallt Saga. Igår gick det bra, hon sov mest hela dagen och låg i soffan framför film. Men nu börjar hon springa runt här i lägenheten och hämta prylar hon inte får ha. ;-)

Längtar efter att få plocka fram min symaskin, har några projekt i tankarna. Kanske jag hinner en liten stund efter lunchen om Tuvaliten fortfarande sover ute i vagnen. :-)

Mitt senaste alster. En mysig fleeceåkpåse för höstens kyligare dagar.

Byxor åt en liten tjej
tisdag 3 januari 2012 @ 21:43 | Sy/Sytt

Första byxorna sydda! Letade fram ett par leggings i lillans garderob och ritade mönster utifrån de med lite ändringar. Och så här blev resultatet:

Framför symaskinen
torsdag 10 november 2011 @ 23:19 | Sy/Sytt

Har suttit och sytt lite de senaste dagarna. Har blivit madrasser, täcken och kuddar till Sagas dockvagn och dockvagga. Och igår blev det även ett sött förkläde, en julklapp åt lillan. Är samma hjärtetyg på en kudde och ett täcke, det andra setet är sytt i ett naturvitt tyg med ljusrosa prickar på. Blev även en liten duk i det prickiga tyget. :-) Nästa projekt framöver blir nog lite vimplar att dekorera med i hennes rum.

Nu vill jag sy!
söndag 27 mars 2011 @ 14:26 | Sy/Sytt

Till veckan blir det nog att beställa symaskin. Lutar mot en Husqkvarna. Är ju som sagt nybörjare, men vill ändå ha en maskin som duger ett tag, så känns som ett svårt val när det gäller maskin. Hade tänkt börja sy lite barnkläder, något jag funderat på ett bra tag. Känns kul att jag äntligen tänker göra slag i saken. :-) Har suttit och ritat lite mönster under helgen, och tittat ut massa fina tyger som jag ska klicka hem till veckan. SKOJ! :-)

Är redan lite sugen på en overlock, blir ju så fina sömmar, men man kan väl inte få allt på en gång. Är väl en bra början att börja öva och sy på en vanlig maskin ett tag innan det blir något annat.