Minus 5 kilo = delmål 2
torsdag 24 januari 2013 @ 20:48 | Vikten

Då kunde man idag stryka delmål 2 av mina 15 mål på viktlistan. Yeaj, så skönt. 5 kilo har jag tappat sedan 3 december, känns bra med tanke på julen däremellan som gav ett plus på vågen. Nu känner jag mig mer peppad på att fortsätta, vet inte varför jag dom senaste dagarna/veckorna känt mig viktdeppig. Men som sagt, nypepp från och med idag med det fina minuset. :-) En vecka kvar av januari återstår och 1,6 kilo till mitt tänkta mål för januarimånad. Kan kanske gå om jag kör en stenhård sista vecka nu. Hejja!

Mörkt och kallt
tisdag 11 december 2012 @ 08:12 | Vardagligt, Vikten

Veckovägningen igår gav minus hela 2,6 kilo. Bra start! :-)

Fy farao vad kallt det är idag. Man fryser redan när man vaknar och inte ens tagit sig upp ur sängen. Och så ser man temperaturen ute. Minus 18 idag. Brrr. Jag och Tuva ska nog bara mysa inne idag när Saga är på dagis. Passa på att sy lite grann såvida Tuva tillåter. Hon har haft 3 extra gnälliga och mammiga dagar. Och lite matvägran också. Igår åt hon i alla fall alla mål mat, dock mindre portioner och med mindre aptit. Hoppas det går åt det bättre hållet idag också.

Första målet avklarat
lördag 8 december 2012 @ 10:27 | Vikten

Har satt upp 15 olika delmål för denna viktresa. Dessa står för bland annat vart 5:e kilo, nya tiotal, vikten före graviditeterna med Saga & Tuva, två olika BMI-mål samt min målvikt. Känns som att det är bäst med små och många mål så man blir peppad för varje mål man når. :-) Idag nådde jag mitt första mål – nytt tiotal. Skönt. Och jag hoppas jag slipper kliva över gränsen igen. Minus 1,7 kilo sen i måndags – 1,9 kilo kvar till målet jag satt till julafton.

Sudda sudda bort din övervikt…
torsdag 6 december 2012 @ 09:24 | Vikten

Nu när amningen är på väg att nå sitt slut så läggs fokusen på viktresan. En resa på ganska många kilon.  Än hänger 23 graviditetskilon efter Tuva kvar plus 3 kilon från graviditeten med Saga. Och för att lägga till ännu lite mer så är det 7 sambokilon som fastnade före graviditeten med Saga. Så summa summarum, 33 kilon som ska bort. Känns tungt och det blir en lång resa för att nå målet. Hoppas på att stå på mållinjen lagom till min födelsedag i augusti.

Vägde in i måndags och jag satte målet 3 kilon fram till julafton. Är 3 veckor dit så 1 kilo/vecka låter rimligt, helst nu i början då även mycket vätska försvinner. Så fram till jul gäller INGA godsaker, INGEN läsk och hålla nere på kolhydraterna. Och promenader står på schemat. Sen julafton äter jag precis som sig bör under en julafton. Mellandagarna hoppas jag kunna hålla nere allt onödigt också, men hårdstarten börjar igen 1 januari. Nu är det bara att peppa! Less på att vara ett fläskmonster deluxe.

Dag ett
onsdag 11 april 2012 @ 17:13 | Vikten

Dag ett på vägen mot mitt smalare jag igen. Startar upp lite försiktigt med sockeravvänjning. Har blivit en hel del gott på sistone och nu är det dags att åter igen bli sockerfri under veckorna och endast låta en av helgens dagar bjuda på nåt gott.

Är hemskt tråkigt aprilväder här i Umeå, bara massa snöande och regnande så några promenader är inte lockande för tillfället. Men så fort vädret är trevligt igen ska jag börja ta mig ut på lite längre rundor med vagnen.

Hejja mig! Är ju “bara” 23 av mina 35 graviditetskilon kvar… Mitt mål är väl att varenda ett av de kilona ska vara borta när lillasyster är 9 månader. 9 månader upp, 9 månader ner.

Måltidsmåttet
tisdag 15 mars 2011 @ 00:00 | Vikten

Något att testa kanske, så jag passar på att tävla om ett. :-)

Jag tävlar om ett Måltidsmått i Erikas blogg i samarbete med maltidsmattet.se! Tävla HÄR du också!

On my own
tisdag 22 februari 2011 @ 12:54 | Vardagligt, Vikten

Passar på att ha liten egentid vid datorn med lillan ligger ute i vagnen och sover. Vi tog en ganska lång runda med vagnen idag, en och en halv timme var vi ute minsann, så jag antar den här egentiden inte blir allt för långvarig. Men den är skön så länge den varar i alla fall. :-)

Haft två eller tre riktigt oskötsamma veckor vad gäller mat och onyttigheter. Och brist på promenader har det också varit så det är skönt att vi är igång igen. Det är fortfarande dom där sista 5 av alla graviditetskilon kvar, och sen så ska jag plocka minst 5 till om inte några till. Men 5 kilos-mål är ganska bra att börja med.

Faktiskt så känner jag mig ändå förändrad i kroppen, börjar tycka den ser ganska okej ut om man jämför med innan. Kanske är det för att jag börjar acceptera alla bristningar som kommer följa mig livet ut? Eller så är det kanske för att dom sakta men säkert faktiskt bleknar? Vet i alla fall att jag kommer känna mig nöjdare för varje kilo som försvinner.


Magen för 3 år sedan. Inte den smalaste, men jag gillade den. Helt ‘oförstörd’ av bristningar.

Tappa kilon & ställa sig upp
söndag 16 januari 2011 @ 19:50 | Saga, Vardagligt, Vikten

Håller på med mitt viktande och den här veckan bjuder nog på ganska bra resultat. När jag vägde mig i fredags hade jag gått ner 3,4 kg sen måndagen, men antar jag plussat ungefär 1 kg nu under helgen. Har ju givetvis blivit lite gottande då man haft kusin på besök. Vi har bland annat ätit god paj, och så lite gott då vi var på bio igår. Men jag är nöjd ändå. Hoppas på bra resultat efter kommande vecka också, blir en lite ‘strängare’ vecka vad gäller maten, och så ska jag försöka komma mig ut en timme varje dag. Som det ser ut nu är jag & Saga ensamma hemma fram till torsdag nästa vecka, och är man ensam hemma känns det lättare att hålla sig till bra mat. Och så finns det heller inga godsaker hemma som frestar en. :-D

Det är nog bara att inse att springandet efter Saga börjar nu. Hon har övat på att ställa sig upp i helgen och idag har hon lyckats gång på gång. Så nu är det en mamma med hjärtat i halsgropen. Trots hörnskydd på tvbänk och soffbord är man ju rädd att hon på något sätt ska lyckas slå tänder, haka eller vad som helst. Hon har ju inte lärt sig hur man sätter sig igen. Och jag tror inte hon heller förstår att man måste hålla i sig för att inte ramla. Bävar inför första olyckan…för jag antar det blir en eller två sådana.

Motivation
måndag 3 januari 2011 @ 14:00 | Vikten

Fick lust att göra en liten resumé på året som gått, men den större delen av bilder finns ändå på min externa hårddisk. Visst, jag har varenda bild på Saga på denna dator, men allt som hände fram till april finns inte med på bilder här. Så kanske får göra en resumé till helgen då vi åter är hemma i Umeå. Den som lever får se. :-)

Förväntningarna för detta år är i alla fall främst att jag ska gå ner mina kilon. Senast jag vägde mig (före jul) hade jag 8 kg kvar till vikten före graviditeten, och utöver det ska jag ta mig ner 8 kg till. Ska bli härligt när jag nått mitt mål, och detta innan sommaren anländer, och veta att jag fläskade på mig hela 35 kg när jag väntade Saga, och att jag lyckats gå ner dessa och 8 kg till. Längtar! Har idag börjat med mina 2 hårda veckor för att rensa bort julgottandet, och sen blir det GI/LCHF-tänk. Och så ska jag se om jag inte lyckas komma iväg på gymmet minst 2 gånger i veckan, så det inte bara behöver bli promenader. Är ju ändå kul att variera lite. :-)