Tjejkväll
lördag 16 juli 2011 @ 21:58 | Inredning, Vardagligt

Här på Umedalen har vi haft tjejkväll ikväll. Eller ja, Saga hon somnade faktiskt ganska omgående efter lite bus hemma hos Märta, så jag har gottat med godis framför tvn och datorn. :-) Nicklas är ute på galej tillsammans med sina lumparkompisar och jag antar han inte kommer hem förrän sent inatt. Eller kanske tidigt imorgon för det planerades väl för efterfest också…

Vi var tidigare idag och kikade på lite tapeter. Både jag och Nicklas fastnade för en härlig tapet till Sagas rum. Men såklart var det en ur Sandbergs kollektion och kostar 700:-/rullen. Helt galet. Vi hittade dock tapeter till köket för 154:-/rullen, det kändes däremot mycket mycket bättre. :-)


Sandbergs Lilly – kanske bara förblir en dröm?

Dekorplast
fredag 15 juli 2011 @ 12:42 | Inredning

Har tidigare i förmiddags varit och tittat i nylägenheten lite snabbt. Kändes bra att kunna titta lite närmare nu när den står tom och att kunna planera och placera ut lite möbler i huvudet. :-)

Upptäckte att fönsterbrädorna inte var så snygga, dom var i sten. Så dom har jag redan planerat att stoppa lite dekorplast på. Förmodligen bara i vitt. :-) Får hoppas det är ganska lätt och inte så pillrigt, och att resultaten blir bra. :-)

Ska nog även beställa lite dekorplast och klä in kaklet i köket dessutom. Sist, här i vår nuvarande lägenhet, köpte vi färdiga bitar i förpackning men det blir nog lite billigare att beställa ett enda stycke och skära ut bitar själv. Får hoppas man bara har tålamod och att det blir lika bra. :-)

Flyttlängtan
torsdag 14 juli 2011 @ 21:18 | Hemma hos oss, Inredning

Börjar längta efter att få packa kartonger, tömma lägenheten, flytta och att få flyttstäda ur denna lägenhet. Eller ja, att städa är väl inte så kul, utan är mer att jag vill ha det gjort. Vår nya lägenheten står tom numera, vi ska förbi och titta här någon dag. Kul att få se lägenheten igen, med andra ögon när man kan planera mer. När vi var där sist visste vi ju inte att vi skulle tacka ja till lägenheten och även få den. :-)

Än har vi heller inte hört något om när målarna ska in för tapetsering. Kanske skulle kolla med hyresvärden, för jag tror hon är tillbaka nu efter sin semester.

Dilemma
lördag 2 juli 2011 @ 22:24 | Inredning

Har länge varit på tal om att vi borde byta ut vår tv-bänk som vi har från Lack-serien (IKEA), då den inte är så barnvänlig. Det har hursomhelst inte blivit av och nu när Saga är mest klåfingrig av dom klåfingriga så börjar det vara dags. Dessutom klättrar hon som en apa upp på tv-bänken, och vardagsrumsbordet med för den delen. Så en ny tv-bänk är nästan ett måste. Vi är ute efter en i vitt (jag har bestämt så!) och så behövs det glasdörrar som vi kan gömma förstärkaren och spelkonsolerna bakom. Wrangler från Mio känns ganska så perfekt, och är faktiskt den enda modell vi fastnat för. Men 6550:- ? Sen finns det Tobo från IKEA, för endast 1795:-. Men frågan är, är det bara dålig kvalité då? Hade isåfall funderingar på att låta bli att skruva dit metallramen under till med benen, så blir tvbänken inte så hög. Om det nu går ens (?).


Jag vet inte. Vi avvaktar än så länge. Får kika på IKEA när (om, men jag antar vi ska till Sundsvall en helg i sommar) vi springer genom det. Behöver ju i alla fall inte köpa en ny tv-bänk förrän vi installerat oss i nya lägenheten, vilket förmodligen sker 19-20 augusti någongång. Vår kvartersvärd har fått golvläggarna att gå in 15-19 augusti för att byta dom golv som ska bytas, men än har vi inte hört något om målarna. Vi hoppas ju att dom går in redan veckan före så allting är färdigt när vi ska in. Ska ju trots allt tapetseras och bytas golv i dom flesta rum…

Retroäpplen
lördag 2 juli 2011 @ 20:14 | Inredning

Fågelinspirerat
lördag 4 juni 2011 @ 19:15 | Inredning

Söta fåglar jag gärna hade sett i Sagas rum. Har även hittat en söt liten fågelholk i trä som man får måla själv, för 85:- på Popshop & co här i stan, som jag tror måste få följa med oss hem nästa tur på stan. :-)

Kompistapeter
tisdag 24 maj 2011 @ 13:04 | Inredning


Denna tapet var ju ganska söt också. Men frågan är, kan det bli för mycket? Planen är en fondvägg oavsett tapet.

Barntapeter
söndag 22 maj 2011 @ 21:20 | Inredning

Det rum som ska bli roligast att fixa till i nya lägenheten blir utan tvekan Sagas rum. Har börjat kika lite smått på tapeter över nätet, och ska såklart hämta hem lite tapetböcker att bläddra i. Är nog ganska beslutsam om att rummet ska gå i rosa/vitt. Med lite röda inslag. Åh, kommer bli så roligt och så fint. :-)

Någon förresten som har tips på roliga/fina barntapeter?


Sandbergs Kaspar. Känns dock lite ‘vuxen’ på något vis.


Midbecs What a hoot. Härligt söt.

Nya lägenheten
söndag 22 maj 2011 @ 15:26 | Inredning

Så här ser den ut, vår nya lägenhet. Balkongen är i söderläge. Det är tänkt  att vi ska ta det stora sovrummet och att rummet vägg i vägg med vardagsrummet blir Sagas rum. Det var betydligt mycket större än det rum hon har idag i vår 3:a.

Virkat åt lillan
fredag 20 maj 2011 @ 18:00 | Inredning, Saga, Shopping

Dessa underbara virkverk har Emma gjort åt oss. Dom ätbara sakerna hann jag norpa åt mig när hon la ut dom till försäljning och bilen är en vinst. Saga älskar sina nya virkade saker. Jag hoppas verkligen att vi kan utöka hennes virkade samling med tiden. :-)