Godkänd c-uppsats
tisdag 10 februari 2015 @ 19:13 | Skola/Jobb

Vilken lättnad att öppna mailet där betygskomittens utlåtande om vår uppsats låg. Godkända. En sten föll från hjärtat. Nu ska vi bara göra iordning lite småfix innan den ska arkiveras. Väntar faktiskt just i denna stund på R som är på gång hit. Tiden den går ju förövrigt rätt snabbt också. Är inne på tredje och sista veckan på neurokirurgen, två pass kvar. Fick idag veta min nästa VFU-placering, blir på en privat vårdcentral inne i stan samt en vecka inom hemsjukvården. Där väntar även det fruktade NKSE – det praktiska momentet. Lite smånervös är man ju förstås!

Väntan
fredag 16 januari 2015 @ 19:47 | Skola/Jobb

Nu är termin 5 helt färdig och på måndag börjar första dagen i termin 6. Opponentskapet på C-uppsatsen igår blev godkänd så nu kan vi inget annat göra än att vänta på betygkommitténs betyg på själva uppsatsen. Jag hade på något vis tagit fel så är inte nästa fredag vi får veta utan först veckan därpå, 30 janauri. Drygt att vänta, två veckor kvar…

Sista terminen
söndag 11 januari 2015 @ 19:38 | Skola/Jobb

I onsdagskväll var det så äntligen dags att få skicka in C-uppsatsen efter två månaders hårt arbete. Vilken känsla! Haft fyra lediga dagar nu, inte ett enda måste i huvudet när det gäller skolan. Än kan vi ju såklart inte riktigt pusta ut. På torsdag har jag & R opponentskap/respondentskap tillsammans med två andra C-uppsatser. Sen sammanträder betygskomitten veckan därpå och förhoppningsvis får vi den 23 januari veta att vi blivit godkända (hoppas hoppas hoppas).

Vårens första VFU-placering väntar den  26 januari. Jag ska tillbaka till neurokirurgen i tre veckor. Jag ser verkligen fram emot det och jag är mycket nöjd över att jag fick komma tillbaka just till neurokirurgen. Min hittills bästa VFU-placering. 🙂 Efter denna 3 veckors period väntar 3 veckor i skolan och därpå följer två VFU-perioder på vardera 5 veckor, så när det är klart är det redan 18 maj. Shit, jag vet ju att tiden den kommer bara rusa. Skräckblandad förtjustning.

Godkänt
onsdag 18 juni 2014 @ 21:12 | Skola/Jobb

Efter en lång väntan kom äntligen tentaresultatet idag. Blev godkänd så nu kan jag låta skolan ligga i bakhuvudet fram tills 1 september. Härligt! 🙂 Är inne på min andra jobbvecka nu, och ja tiden den rusar ju. Snart är nog sommaren förbi. 😉

’Sommarlov’
tisdag 10 juni 2014 @ 13:27 | Skola/Jobb

Då var termin 4 till ända och det sista året av sjuksköterskeutbildningen återstår. Väntar bara på att få tillbaka tentaresultatet som jag hoppas och nästan tror ger mig ett godkänt resultat. Om inte annat är det bara att bita i det sura äpplet och göra omtenta i augusti. Idag gör jag min första dag på sommarjobbet. Kommer att vara på en gruppbostad inte långt hemifrån. Tror det kommer bli en skojig sommar även om man allra helst hade varit ledig förstås. Det positiva är att jag har nära till jobbet och hem, att dom jag ska jobba med verkar trevliga och att det blir en hel del utomhus i sommar. Stod faktiskt och valde mellan att vara på neurologen inom landstinget eller gruppbostad inom kommunen. Gruppbostaden vann med flera plus och jag tänker som så att från och med nästa år kommer jag ändå vara och springa en hel del på sjukhuset ändå. 🙂

…and I cant slow down
torsdag 14 november 2013 @ 09:11 | Skola/Jobb

Det höga tempot på denna kurs i skolan fortsätter. Igår hade vi skyddsfallseminarium och imorgon väntar vår andra läkemedelsräkningstenta. Förutom att jag försöker läsa och ta mig igenom alla sjukdomar (måååånga) inför den stora tentan 6 december så väntar nästa vecka också fullspäckat schema. Ytterligare ett seminarium, en simulering samt en eximination på praktiska moment såsom KAD-sättning osv. Ingen ro och ingen vila kan jag meddela, så bäst att dra igång denna dagen med med lite läkemedelsräkningar och sen mera läsning!

1231 ord
torsdag 24 oktober 2013 @ 10:37 | Skola/Jobb

Sitter och sliter med denna tråkiga VFU-uppsats. Blä och kräk. Har skrivit 1231 ord hittills av max 2000 ord. Sitter just nu och arbetar på etikdelen. Har en plan på den så efter lunch färdigställer jag den delen hoppas jag. Dock måste jag få in referenser till en vetenskaplig artikel…något som kom till vår kännedom igår. Var lite luddig beskrivning för arbetet men lärarna bekräftade vår misstanke under gårdagens skolbesök. Och så jag hatar att hitta artiklar som passar in på ämnet man skriver om. Få se hur resultatet blir. Imorgon hoppas jag ju i alla fall vara färdig med hela arbetet, kanske redan skicka in det då (deadline måndag kl.09.00), och så hoppas jag kunna hämta hem barnen redan 13.30 istället för 15.30 som står skrivet på dagisschemat.

Flitiga lisa
onsdag 18 september 2013 @ 21:28 | Skola/Jobb, Sy/Sytt, Vardagligt

Seminarie – check! Skönt att lämna det avklarat och godkänt bakom sig. Imorgon ska barnen vara på dagis mellan 8.30 och 14.30, då gäller det att läsa, gå igenom anteckningar och se smärtföreläsningen om igen. All upprepning om och om igen, allt för att skriva godkänt på fredagens tenta.

Har trillat in lite sybeställningar dom senaste dagarna så har fullt upp nu den lilla lediga tid som blir över efter skola och familjelivet. Men är kul. Dom kommer som i skov dom där beställningar. Haft en längre lugn period och så nu kom det några stycken på samma gång. Ett gäng mössor, pannband, byxor, en tröja och en body ska i dagarna sys.

Klara, färdiga…skriv!
måndag 20 februari 2012 @ 16:32 | Skola/Jobb

Hemtentan påbörjad. Fast har varit en seg dag. Tog bussen till bibblan imorse och ”slösade” en timme på ditfärden. Kommer fram, inser att någon redan hunnit norpa båda exemplaren av den bok jag åkte dit för att sitta med. Packade upp min dator och började kika på hemtentan. Gjorde några frågor, tog bussen hem vid lunch  och fortsatte lite hemma….tills orken tog slut. La mig i sängen och sov, närmare 2 timmar innan Saga skulle hem från dagis. Nåja, jag har i alla fall besvarat 4 av 12 frågor, och därmed gjort av med 1100 ord av max 3000. Nya tag imorgon! 🙂

Fick förövrigt även sms om att jag nu får hämta boken jag var ute efter i förmiddags så ska nog ta en tur med bilen i eftermiddag/kväll och hämta hem den så jag kan börja plugget direkt jag lämnat Saga på dagis imorgon.

Vårtermin
tisdag 24 januari 2012 @ 12:18 | Skola/Jobb

Då var anatomitentan lämnad bakom mig. Hoppas och tror att jag klarade den (men man vet ju aldrig!). Blir spännande att få resultatet om ungefär en vecka.

Igår började en ny termin och en ny kurs. Fullspäckat verkar det vara de kommande 5 veckorna så jag kommer nog ha det jag ska göra. 🙂 Tiden går ju fort…fem veckor är snart förbi. Och då är det inte bara fem veckor av skola som passerat utan även fem veckor av graviditeten. Imorgon går jag in i vecka 33 så när denna kurs är slut så är vi verkligen på sluttampen. Ska dock göra färdigt ännu en 5 veckors kurs efter denna, så jag hoppas bebisen är duktig och kommer ut lite i förväg så jag orkar/kan skriva tentan i slutet på mars… 🙂