Familjen upponervänd-dygnsrytm
torsdag 30 december 2010 @ 11:31 | Vardagligt

Här innan jul började Saga vakna om kvällarna för att sedan vara uppe 2-3 timmar. Sen blev det jul och vi gav oss iväg på resande fot. Det blev ju inte bättre med hennes sovande kan jag säga. Jag och Nicklas var uppe längre, vi hade sena spelkvällar tillsammans med min familj. Saga ville såklart inte somna om då, utan höll sig vaken tillsammans med oss. Hon har nog varit uppe ända till 2-3 någon kväll/natt. Därmed har hon även sovit mycket länge om mornarna. Hon sover ju i vanliga fall länge om man jämför med hennes bebiskompisar, men nu har det varit extremt. Jag har fått väcka henne vid halv tolv någon morgon (!).

Har i några dagar ställt min klocka med tanken om att vi ska kliva upp tidigare. Men eftersom även jag är vaken sent är även jag trött, och jag har ‘råkat’ slå av snoozen oftast. Så vi har vaknat sent ändå. Fast det går i alla fall åt det bättre hållet. I förrgår var vi upp vid halv tolv, igår var vi uppe redan halv 11 och idag klockan 10. Imorgon är det nyår och vi åker iväg till Piteå för mysig hotellvistelse tillsammans med Nicklas släkt, då måste vi upp tidigare. Fast i och för sig så kommer ingen av oss sova i tid med tanke på att det är nyårsafton, så vi får nog jobba vidare lite mer seriöst på dessa sovtider när helgen är förbi. :-)

En kommentar
  1. 2052
    mammadagar | torsdag 30 december 2010 @ 17:33

    Det brukar ju kunna bli lite upp-&-ner när man är ledig eller har semester…. men det brukar ju vända på sig igen sen när det blir mer vardag igen.
    Jag har alltid haft kvällströtta barn och morgonpigga… så det där har löst sig själv ganska bra. Förutom då när de varit riktigt små bebisar då när de inte har just nån dygnsrytm utan sover flera ggr per dag också.


Skriv en kommentar