Stora barngrupper
onsdag 29 augusti 2007 @ 19:28 | Skola/Jobb

Tycker det är ganska hemskt att se hur stora barngrupper de sätter på så få dagis/fritdspersonal. Var nämligen ut på ett vikariat på fritids idag där det fanns ett antal brister. För det första var vi två vikarier på en grupp om tjugofem barn. Dessutom var vi både helt okända för barnen. I vår barngrupp fanns också två barn med speciella behov. En med diabetes, och en med epilepsi. Dessa två behövde båda extra uppsyn. Och hur lätt är det, när man bara är två i personalen och dessutom har 23 barn till ? Och vad hade hänt om någon av de sjuka barnen hade behövt hjälp? Hur skulle vi som vikarier kunna veta vad vi skulle göra? I och för sig så visade den ordinarie personalen vars båda barnens sprutor fanns, men ändå. Ingen av oss har tidigare varit i kontakt med dessa sjukdomar, och ej heller när det gäller barn. Det är ju allvarligt. Nog hade jag som förälder varit extremt orolig om det var mina barn det handlade om. Det kan ju vara farligt att lämna barn med så pass allvarliga sjukdomar som dessa med okunnig personal…

Nåja, det fungerade ju bra idag i alla fall. Men vem vet vad som händer nästa gång okunnig personal kommer in. Man vet ju aldrig när ett epilepsi-anfall dyker upp, eller när ett diabetesbarn får alldeles för lågt blodsocker. Det kan sluta illa. Nä nog är det då bara förbättring som gäller.

2 kommentarer
  1. 1305
    Trollis m/pojkar | torsdag 30 augusti 2007 @ 07:40

    På pojkarnas dagis är det tre fröknar på 15 barn! När det är fullt. Inte riktigt fullt än. Försvann 11 barn nu till hösten. Samuel är äldst nu och saknar sina kompisar. Synd man inte kläckte ur honom 1 månad tidigare, så hade han fått börja skolan i höst…*kram*


  2. 1306
    Mathilda | torsdag 30 augusti 2007 @ 15:46

    ja, alltså det här är ju helt galet. för vad sjutton gör man Om något skulle hända?! förbättring är ju nästan ett måste. vore jag förälder skulle jag plocka hem mitt barn direkt *S*


Skriv en kommentar