Tid, kurser och betyg
tisdag 29 mars 2011 @ 08:30 | Skola/Jobb

Allvarligt, hur kan det redan vara 4 år sedan jag tog studenten? Vars tog dom åren vägen? Och än har jag inte börjat plugga vidare. Känns nästan hopplöst. Fast i och för sig har jag hunnit med annat som jag inte ångrar. :-) Men längtan efter att plugga finns där. Mina drömmar är ju att komma in på läkarutbildningen, men jag har några kurser som jag saknar MVG i.

Engelska B 100 p – har funderingar på att göra bort den före sommaren, eller om jag bokar provdatum så snart höstterminen är igång.

Projektarbete 100 p – känns måttligt kul att göra ett helt nytt projektarbete, men samtidigt borde det inte vara allt för svårt? Men vad skulle jag kunna göra för projekt?

Bild 50 p – gjorde en prövning för något år sedan i Gällivare, men lyckades bara få VG. Kommer ihåg att jag sa åt läraren ‘Det är ju svårt, jag är inte duktig på att måla’, varpå hon svarar med tycka-synd-röst ‘Nä du är ju inte det’. Tack liksom.

Foto (lokal kurs) 100 p – Har jag också gjort en prövning på där betyget skulle sättas för 2 år sedan. Kontaktade läraren just före sommaren, fick inte tag i han, och han ringer upp mitt under sommaren när vi just flyttat ner till Umeå. Då sa jag att jag skulle höra av mig när jag kom upp till Gällivare igen under hösten, men sen dess är han okontaktbar. Irriterande.

Trafikkunskap (lokal kurs) 100 p – Har försökt få göra prövning i den i flera år, och det har varit omöjligt att få tag i handledare vilket jag tycker är konstigt. Nu senast förra veckan ringde jag och kollade om det var möjligt att få tag i handledare denna termin, jaha då har dom lagt ner kursen vilket betyder att jag aldrig kommer kunna förbättra betyget.

Sen var jag ju så duktig så jag missade anmälningsdatumet till högskoleprovet nu denna vårtermin, jag som hade tänkt göra det. Får väl göra det till hösten då. Då är det tydligen det nya högskoleprovet som tas i bruk. Hoppas det provet är bättre för mig, dom har nämligen ökat på matematiska uppgifterna och minskat på läs/språk/skriv. Jag är ju en mattehjärna mer än något annat. :-)

Studentbalen 2007.

2 kommentarer
  1. 2177
    Ponyo | tisdag 29 mars 2011 @ 11:51

    Hoppas det löser sig med att läsa upp betygen! Himla dåligt att de inte är kontaktbara och försöker hjälpa till tycker jag! Och man ska väl kunna få mvg i bild även om man inte är jättebra på att måla! Det handlar väl lika mycket om utveckling och att försöka tycker jag!


  2. 2180
    Sandra | onsdag 30 mars 2011 @ 15:42

    Jag missade också att anmäla mig till vårens högskoleprov, kom på det dagen efter, surt! Jag har ett resultat från 2006 som jag tänker söka på till hösten (sista chansen på det provresultatet) och hade tankar på att anmäla mig till det här sista gamla högskoleprovet, jag är nämligen inte alls lika sugen på matte som svenska/språk.


Skriv en kommentar